Wist u dat u door uw CV ketel te vervangen vaak ook op uw energierekening kunt besparen?

Een CV ketel is erg belangrijk in huis, hij zorgt voor warm water in het hele huis en uw verwarming. Het constant verwarmen van dit water kost echter veel energie/gas. Gelukkig zijn er steeds modernere ketels op de markt die een stuk efficiënter omgaan met energie. Bij Bureau voor Verduurzaming helpen we mensen met het verduurzamen en daarom vertellen we graag meer over de mogelijkheden van deze nieuwe ketels.

Gelijk een advies op maat? Bel ons gerust!

Waarom een moderne CV-ketel


Moderne CV ketels gebruiken minder energie/gas, uw stookkosten zullen dus flink verlagen. Bovendien is het ook voor uw veiligheid belangrijk minimaal elke 10/15 jaar van ketel te wisselen. Niet op tijd vervangen kan tot vervelende problemen leiden. Zo kunnen erg oude (15+) cv ketels en boilers zelfs door de druk ontploffen!

  • Verdient zichzelf binnen 7 jaar terug (gemiddeld)
  • Goed voor het milieu
  • Vervangen CV ketel elke 10-15 jaar noodzakelijk

Kortom, wanneer u toch aan een nieuwe ketel toe bent is het simpelweg slimmer om een ketel met een beter rendement aan te schaffen. Zo bespaart u maandelijks energie voor uw portomonnee en het milieu.

Wanneer een nieuwe CV-ketel?

Dat hangt vooral van uw huidige CV af. Een CV ketel is weliswaar een goed stukje techniek, na 10-15 jaar is het apparaat dermate verouderd dat aangeraden wordt een nieuwe te nemen.

Uiteindelijk hangt het precieze moment ook af van de mogelijke besparing en uw huidige kosten. Wij vertellen u hier graag meer over. Vraag een vrijblijvend advies aan en wij nemen contact met u op.

CV-ketel installeren

Het installeren van een nieuwe ketel is vakwerk. Gelukkig bieden de meeste aanbieders van CV-ketels ook aan de installatie voor u te verzorgen. Bij BVD Advies verwijzen wij u graag door voor een offerte van een gecertificeerde installateur uit uw regio.

Welke types CV ketels zijn er eigenlijk?

Natuurlijk is elk huis anders, er zijn dan ook verschillende ketels op de markt. Wij raden altijd aan om te kiezen voor een HR of HRe ketel. Deze hebben beide een rendement van 100% en verliezen dus niet onnodig zelf opgewekte warmte. In vergelijking met “normale” VR ketels scheelt dit 10% warmteverlies wat neerkomt op (gemiddeld) €300 euro per jaar.

HRe Ketels – wat is een HRe ketel?

Een HRe ketel is een grotere variant van de “normale” moderne HR ketel die naast warm water ook uit zichzelf energie opwekt. Dit systeem is vooral geschikt voor grotere panden: de investering is namelijk relatief hoog en de besparing is pas merkbaar in grotere gebouwen. Voor deze grotere panden is dit systeem echter verreweg de meest duurzame investering en zal de ketel zichzelf ook kunnen terugverdienen.

Hoeveel kost een CV-ketel?

De kostten van een CV ketel zijn vooral gebaseerd op het vermogen van de ketel en het type. Elk type CV-ketel heeft zijn eigen verbruik en rendement. De kosten liggen daardoor ongeveer tussen de €900 en €2600 euro. Vaak komt hier nog een bedrag van tussen de €500 en €1000 euro bij op.

Voor de wat specialere HRe ketels moet u al gauw denken aan €11.000 euro. Al moet wel gezegd dat de besparing bij dit type ketel ook een stuk hoger is.

*Genoemde bedragen zijn schattingen gebaseerd op de gemiddelde prijzen van aanbieders op de markt.

Nieuwe CV-ketel laten installeren?

Dat kan. Via BVD Advies kunt u een offerte van een lokaal bedrijf ontvangen dat voor u een ketel installeert. Zo hoeft u bijna tot geen moeite te doen maar bent u wél verzekerd van een professioneel bedrijf met nette prijzen en goede service. Voordat we dit doen bieden we bovendien altijd een vrijblijvend advies over de mogelijkheden. Druk op de knop en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op om de opties te bespreken. In dit gesprek kan u eventueel ook vragen stellen over andere verduurzamende maatregelen zoals zonnepanelen.

*Bureau voor verduurzaming verstrekt zelf geen ketels. Wij specialiseren ons in verduurzamend advies en koppelen u, mits gewenst, aan een lokale uitvoerder.