Pelletkachel: duurzaam & gezellig

Een pelletkachel is de ideale oplossing voor een gezellige woonkamer in een duurzamer huis. Niet langer gebruikt u namelijk gas of kolen voor uw kachel. Door het gebruik van pellets weet u zeker dat u:

  • Goedkoper & duurzamer stookt
  • Geniet van een sfeervol huis
  • Profiteert van beschikbare subsidie
  • Er altijd warmpjes bijzit

Wat is een pelletkachel?

Een pelletkachel is een kachel die in plaats van kolen of gas gebruik maakt van oude pellets om te branden. Pellets zijn kleine stukjes samengeperst zaagsel/houtsnippers. Zo wordt anders overbodig afval uit de industrie op een slimme manier hergebruikt. Dit maakt een pelletkachel een stuk duurzamer dan zijn tegenhanger, het verkrijgen van het gebruikte materiaal belast het milieu simpelweg minder.

pelletkachel

Waarom een pelletkachel?

Het gevoel van een warme haard en/of kachel is voor velen onbetaalbaar. Echter kan dagelijks gebruik van gas en kolen hiervoor op termijn flink in de papieren lopen. Bovendien is dit slecht voor het milieu. Met een pelletkachel lost u eigenlijk beide problemen in één keer op. De gebruikte pellets zijn relatief goedkoop en bovendien een stuk duurzamer. Zo draagt u bij aan een betere wereld, maar ook aan een volle portomonnee.

Landelijke subsidie

In Nederland is er een subsidie op de aanschaf van pelletkachels beschikbaar vanaf €500 euro (kleine ketels) tot wel €2.500 euro op een biomassaketel! Bij een groter verbruik en/of vermogen is het zelfs mogelijk om nóg meer subsidie te ontvangen. Dit maakt de aanschaf van een pelletkachel financieel erg aantrekkelijk. De subsidie kan aangevraagd worden bij het RVO en is geldig tot 2021. Benieuwd naar de exacte voorwaarden? Neem gerust contact op, wij vertellen u graag meer.

Een pelletkachel kiezen? Maak een afspraak!

Overweegt u een pelletkachel te kopen? Dan zijn er enorm veel soorten kachels op de markt. Er zijn veel verschillende partijen die deze kachels aanbieden en hierdoor kan het lastig zijn de beste optie te kiezen. Daarom brengen wij u graag in contact met een echte pecialist uit uw regio. Deze zal normaliter een afspraak met u inplannen om de mogelijkheden samen door te nemen.

Wel benieuwd naar de mogelijkheden maar nog niet gelijk een afspraak inplannen? Natuurlijk mag u ons altijd bellen voor telefonisch advies over pelletkachels en andere duurzame maatregelen. Dit advies is altijd vrijblijvend & uw informatie wordt zonder toestemming nooit gedeeld met derden.