Verduurzamen met spouwmuurisolatie

Bij het verduurzamen van uw woning is spouwmuurisolatie vaak de eerste stap naar een lagere energierekening. Spouwmuurisolatie is ontzettend belangrijk om de warmte van uw woning binnen te houden (en koelte in de zomer) en versterkt het effect van andere maatregelen. Zo heeft u door minder energieverbruik minder zonnepanelen op uw dak nodig en wordt de besparing door andere isolatiemaatregelen groter.

Wat is spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie is de isolatie die geplaatst is in de “spouw” van uw muur (een tussenruimte tussen de binnen- en buitenmuur). Tegenwoordig ontvangen alle nieuw gebouwde huizen spouwmuurisolatie. Veel huizen die tussen 1920 en 1980 gebouwd zijn hebben echter wél een spouw maar nog géén isolatie. Dit is ontzettend zonde, want spouwmuurisolatie kan snel geplaatst worden en is een van de voordeligste duurzame maatregelen.

Wanneer kan ik mijn spouw isoleren?

Woningen tussen 1920 en 1980 gebouwd kunnen meestal voorzien worden van spouwmuurisolatie. In sommige gevallen is de spouwmuurisolatie al door een vorige bewoner aangebracht, echter zijn er in Nederland nog meer dan een miljoen woningen niet voorzien van deze maatregel. Twijfelt u of uw spouw wel geïsoleerd is? BVD Advies helpt u graag dit te achterhalen. Wij kunnen u zelf telefonisch hierover adviseren en desgewenst vrijblijvend een adviseur van een isolatiebedrijf bij u uit de regio laten langskomen.

Wat kost spouwmuurisolatie?

Elk huis is anders en daarom verschillen de kosten van spouwmuurisolatie afhankelijk van uw woning. Ook speelt het materiaal en het gekozen bedrijf om het werk door uit te laten voeren een grote rol. Bij BVD Advies spreken we liever van een investering dan van kosten want spouwmuurisolatie verdient zichzelf al in 4 jaar terug. En de jaren daarna profiteert u elk jaar van een extra besparing!

Opbrengsten van spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie blinkt vooral uit in rendement en terugverdientijd. U bespaart vrijwel direct op uw energierekening en door de relatief lage installatiekosten (vergeleken met andere isolatiemaatregelen) is spouwmuurisolatie op de lange termijn winstgevend!

Spouwmuurisolatie (laten) aanbrengen

Het aanbrengen van spouwmuurisolatie is voor particulieren weliswaar technisch mogelijk maar in de praktijk zal de installatie door een erkend bedrijf doorgaans zorgen voor het beste resultaat. Wij raden altijd aan om contact te zoeken met een specialist zodat u zeker weet dat u de maximale besparing behaald én dat het werk zonder problemen verloopt. Onze telefonische adviseurs kunnen u desgewenst helpen om in contact te komen met een specialist bij u in de buurt. Vul het formulier in of bel ons en wij kijken samen met u hoe u het best geholpen bent.

Is spouwmuurisolatie interessant voor mij?

Twijfelt u of spouwmuurisolatie mogelijk is in uw woning? En/of wilt u graag advies ontvangen over andere duurzame maatregelen zoals vloerisolatie, zonnepanelen of pelletkachels? Bij BVD Advies helpen wij u vrijblijvend met uw keuze voor de juiste duurzame maatregel(en) in een telefonisch gesprek. Vul het formulier in of bel ons voor een onafhankelijk advies op maat.

Wie kan mij helpen met spouwmuurisolatie?

Voor de uitvoering van spouwmuurisolatie heeft Bureau voor Verduurzaming een exclusieve partner: RegioIsolatie. Ze staan bekend om hun hoge service, klantvriendelijkheid en nette prijzen. Wilt u graag een offerte of adviesgesprek van onze partner ontvangen? Druk dan op de knop en vul het formulier in. RegioIsolatie zal zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Vraag uw advies / offerte aan

Bent u geïnteresseerd geraakt in het Isoleren van uw woning. Dan kunt u In het onderstaande formulier de gegevens invullen. Wanneer de juiste offerte is opgemaakt neemt RegioIsolatie direct contact met u op. Wacht niet langer en begin vandaag nog met verduurzamen!