Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie laten plaatsen om duurzamer te wonen en te besparen op uw gasrekening? Bij Bureau Verduurzaming helpen wij u met een onafhankelijk en betrouwbaar advies. Samen met onze partners kunnen wij u ook helpen met de uitvoering. Vraag nu een advies aan.

Vrijblijvend Advies Aanvragen

Wat is spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie is een speciaal materiaal wat in de tussenruimte van de muren van uw woning geplaatst wordt. Dit speciale materiaal houdt lucht tegen. Hierdoor is uw woning warm in de winter en koel in de zomer.

De voordelen van spouwmuurisolatie

 • Milieubewuster wonen

  Zo bespaart u per jaar in een gemiddelde tussenwoning 320m³ gas, €260 euro en 600 kilo CO². Deze besparing op de CO² uitstoot staat gelijk aan 4x vliegen naar Parijs!

 • Hoger wooncomfort

  Er komt minder tocht door de spouw en de temperatuur is constanter. Het resultaat van een geïsoleerde spouwmuur: lekker koel in de zomer en aangenaam warm in de winter.

 • Besparen op de stookkosten

  Met deze relatief lage investering is er de mogelijkheid om direct te besparen op de stookkosten en uiteindelijk een lagere energierekening.

 • Hogere woningwaarde

  Een goed geïsoleerde  woning krijgt een hogere energielabel en is in de huidige woningmarkt aantrekkelijker voor verkoop. Investeren in Spouwmuurisolatie is dus zeker de moeite waard.

Vrijblijvend Advies Aanvragen

Isoleren in 1 dag

Zo snel kan het! Isoleren is, met de juiste machines, een fluitje van een cent. Vaak kan de klus al in 1 dag geklaard zijn.

Kan ik mijn spouw isoleren?

Weten of u ook uw spouwmuur kunt isoleren? Dan is het belangrijk dat u een “spouw” heeft en deze ook nog niet geïsoleerd is. Dit is het geval wanneer de woning jonger is dan 1920 (en ouder dan 1990) en bovendien muren dikker dan 24 centimeter heeft. Toch twijfels? Wij adviseren u graag.

Besparen met spouwmuurisolatie

Voor elke oude woning (grof genomen met een bouwjaar tussen 1920 – 1976) levert isoleren met spouwmuurisolatie grote besparingen op. Bekijk de gemiddelde besparing in de tabel of neem contact met ons op voor een advies:

Type woningGasbesparing per jaarBesparing per jaarCO² vermindering
Hoekwoning450 m³€342850 kg
Tussenwoning300 m³€228567 kg
Vrijstaande woning1300 m³€9882450 kg

Wat kost spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie is veel goedkoper om te plaatsen dan velen denken. Al vanaf €940 euro kan uw woning geïsoleerd worden. Dankzij de besparing op uw gasrekening verdient u het bedrag al na enkele jaren terug. Daarna is de besparing pure winst!

Type woningOppervlaktekostenBesparing per jaar
Hoekwoning100 m²€1850€500
Tussenwoning50 m²€925€260
Vrijstaande woning155 m²€2865€910

Is spouwmuurisolatie interessant voor mij?

Twijfelt u of spouwmuurisolatie mogelijk is in uw woning? Bij Bureau voor verduurzaming helpen wij u vrijblijvend met uw keuze voor de juiste duurzame keuzes in een telefonisch adviesgesprek. Vul het formulier in of bel ons, 033 200 2289 , voor een onafhankelijk advies op maat.

Vrijblijvend Advies Aanvragen

Isoleren door een specialist

Bureau voor verduurzaming werkt samen met landelijke en regionale partners die ieder specialist zijn op het gebied van isoleren. Zo kunnen wij u in contact brengen met een betrouwbaar en betaalbaar isolatiebedrijf bij u in de buurt. Deze zijn speciaal geselecteerd op kwaliteit. Al onze partners werken bijvoorbeeld met de nieuwste materialen, certificaten en hebben Nederlandstalig personeel. Overigens is onze rol daarin puur die van adviseur: als u contact opneemt bent u nergens toe verplicht. Mocht u echter besluiten te gaan isoleren, dan kunnen wij u wél doorverwijzen.

Vraag uw telefonisch adviesgesprek aan

Bent u geïnteresseerd geraakt in het isoleren van uw woning? Bij Bureau voor Verduurzaming helpen wij u met een vrijblijvend advies. Wanneer u op basis van ons advies besluit te isoleren kunnen wij u doorverwijzen. Uiteraard is dit een vrije keus: wanneer u een advies aanvraagt zit u nergens aan vast.

 • Persoonsgegevens

 • Adresgegevens