Wat is een warmtepomp?

Wanneer uw huis goed geïsoleerd is is de volgende stap vaak een warmtepomp. Een warmtepomp vervangt (deels) de traditionele verwarming. Hierdoor is uw woning altijd lekker warm en u hoeft geen of vrijwel geen gas te verbruiken. Dit zorgt ervoor dat u duurzamer leeft en bespaart op uw gasrekening! Het enige wat u verbruikt is immers een klein beetje stroom om de pomp draaiende te houden.

Er zijn verschillende warmtepompe:

 • Lucht/lucht warmtepomp – warmte uit de buitenlucht om het huis te verwarmen
 • Lucht/water warmtepomp – warmtepomp haalt de energie uit de lucht
 • Bodem/water warmtepomp – haalt energie uit grondwater
 • Water/water warmtepomp – haalt energie uit ee waterresvoir
 • Hybride warmtepompen – gebruikt gas om de bijzonder koude dagen op te vangen

Benieuwd of een warmtepomp bij uw woning en wensen past? Wij adviseren  u graag over de mogelijkheden. Lees meer op deze pagina of neem direct contact op.

Waarom een warmtepomp?

Gas is duur en wordt ook steeds schaarser. Langzaam zullen de gasprijzen stijgen en wordt het verwarmen van uw huis duurder. Combineer dit met de negatieve effecten van gaswinning (o.a. de aardbevingen in Groningen) en er is reden genoeg om voor een alternatief te kiezen.

warmtepomp

De warmtepomp is het perfecte alternatief op de traditionele verwarming. Het verbruik is relatief laag, de warmte is constant en het past in veel gewone huizen. Een warmtepomp heeft de volgende voordelen:

 • Zonder gas voordelig verwarmen
 • De pomp verdient zichzelf terug
 • Goed voor het milieu
 • Constante temperatuur in huis
 • Past in veel soorten woningen
 • Niet afhankelijk van het weer

Meer weten over de voordelen van een warmtepomp in vergelijking met traditionele verwarmingssystemen? Bel ons gerust voor een advies op maat.

Het rendement van een warmtepomp

Zoals gezegd is een warmtepomp naast duurzaam ook financieel gezien een slimme investering. Het rendement kan oplopen tot maar liefst 500%! Dit komt doordat u flink bespaart op de gasrekening. Dit scheelt elke maand weer geld, waardoor u de pomp in 10 tot maximaal 15 jaar terugverdient. Twijfelt u of u zo lang in hetzelfde huis wilt wonen? Geen probleem, want uw woning wordt per direct ook meer geld waard doordat deze een hoger energielabel krijgt. Bij eventuele doorverkoop verdient u dus de investering in de warmtepomp alsnog terug.

Warmtepomp subsidie: bespaar nu op uw warmtepomp!

Een warmtepomp is van zichzelf al een slimme investering. Echter is er momenteel ook subsidie op de aanschaf van deze pompen beschikbaar! Tot eind dit jaar wordt er door het RVO €70 miljoen beschikbaar gesteld om warmtepompen voordeliger te maken voor particulieren. De subsidie duurt tot 2021 en verwacht wordt dat bij het verdwijnen van het budget deze wordt bijgevuld. De subsidie kan oplopen tot €1800 euro op uw apparaat en is dus zeker de moeite waard. Onze adviseurs vertellen u graag wat de voorwaarden van de subsidie zijn.

Past een warmtepomp in mijn woning?

Natuurlijk heeft een warmtepomp een aantal technische voorwaarden om geïnstalleerd te kunnen worden. Over het algemeen kan gesteld worden dat een pomp in de meeste Nederlandse huizen past als er genoeg ruimte naast de CV ketel is. In de praktijk is elke woning uniek en is het zaak dat een specialist een kijkje komt nemen om te achterhalen wat er exact mogelijk is.

Uw woning laten inspecteren? Klik op de knop en vul het formulier in of bel ons! Wij koppelen u graag aan een gecertificeerde specialist uit uw regio.

Wanneer (nog) géén warmtepomp?

Een warmtepomp is weliswaar een fantastisch middel om te verduurzamen, maar niet altijd de beste optie. Wanneer er te weinig ruimte naast de CV ketel is kunt u bijvoorbeeld beter kiezen voor een zonneboiler. En wanneer uw huis nog niet goed geïsoleerd is kan het slim zijn dit eerst te doen! In een goed geïsoleerd huis is immers veel minder warmte nodig en hierdoor kunt u een kleinere pomp nemen

Ik wil een warmtepomp: wat nu?

Er zijn veel aanbieders van warmtepompen in Nederland, de een uitgebreider gespecialiseerd dan de ander. Zeker zijn dat uw installatie netjes verloopt en u van een goed en professioneel advies wordt voorzien? Via Bureau Verduurzaming kunt u een offerte of adviesgesprek aanvragen bij een gerenommeerde warmtepomppartner in uw regio.

Offerte aanvragen

Waterpomp offerte aanvragen? Klik op onderstaande knop en wij sturen uw gegevens door naar onze partner. Deze partner zorgt vervolgens voor een offerte op maat. Het voordeel hiervan is dat u verzekerd bent van een eerlijke offerte die past bij uw wensen. Mits nodig en/of gewenst kan deze specialist ook bij u thuis de mogelijkheden bekijken en u adviseren. Uiteraard wordt de verwachte besparing dan ook voor u berekend.

Vrijblijvend advies

Misschien nog wel belangrijker dan een scherpe offerte is een eerlijk advies over welke soort pomp en/of andere maatregel past bij uw woning. Zo weet u zeker dat u maximaal rendement haalt uit uw investering. Druk op de knop en wij nemen vrijblijvend contact met u op.