Wat is een zonneboiler?

Een zonneboiler is een duurzaam alternatief voor een CV ketel bij het opwekken van warm water voor op uw dak.  Deze installatie bestaat uit twee delen: een zonnecollector en een koppeling met uw cv ketel. Door een zonneboiler te gebruiken bespaart u kostbare energie om uw water te verwarmen en dit is goed voor het milieu. Ook bespaart u hiermee op uw energierekenening. Sterker nog, wist u dat het opwekken van warmte verreweg de meeste energie kost in de gemiddelde woning? Door geen/minder energie te gebruiken om warmte op te wekken bespaart u dus flink op uw maandlasten.

Voordelen van een zonneboiler

  • Gesubsidieerd!
  • Relatief voordelig
  • Neemt weinig ruimte in beslag
  • Verdient zichzelf terug

Meer informatie over de voordelen ontvangen? Bel ons gerust en dan vertellen wij u graag over de mogelijkheden.

Zonneboiler subsidie

Door de huidige beschikbare subsidies is het nóg slimmer om nu te verduurzamen. Voor zonneboilers ligt de beschikbare subsidie tussen de €750 en €2.000. De voorwaarden voor aanspraak op deze subsidie zijn:

  • U schaft een boiler aan die onder de regeling valt
  • De boiler is nieuw & geïnstalleerd en staat op uw naam
  • U vraagt binnen 6 maanden na installatie de subsidie aan
  • Het apparaat blijft minimaal één jaar staan.

Uiteraard is het landschap van subsidies constant in verandering. Voor de meest recente stand van zaken kunt u ons daarom het beste even bellen of uw lokale gemeente vragen voor meer informatie.

Zonneboiler vergeleken met zonnepanelen

Het verschil tussen een zonneboilers en zonnepanelen is de vorm waarin energie wordt opgewekt en gebruikt. Waar zonnepanelen elektriciteit opwekken zorgen zonneboilers enkel voor warmte. Een boiler is daarentegen wel tot 4x goedkoper dan zonnepanelen. Bovendien is het apparaat zelf iets kleiner. Welke optie het meest bespaart hangt af van uw woning.

Twijfelt u tussen beide maatregelen? Dan is het verstandig met een expert om tafel te zitten die de technische voordelen voor u kan uitleggen. Klik hier om contact op te nemen met Bureau Verduurzaming voor een advies op maat.

Zonneboiler vergeleken met warmtepomp

Een ander alternatief voor de zonneboiler is een warmtepomp. Ook hier is de zonneboiler de goedkoopste optie. Het verschil tussen een warmtepomp en zonneboiler is daarnaast vooral te zien in de manier waarop de warmte wordt opgewekt. Waar een zonneboiler altijd gebruik maakt van zonlicht kan een warmtepomp verschillende bronnen (lucht, water, grondwarmte) gebruiken om uw woning te verwarmen. Heeft u een kleinere woning en/of weinig ruimte naast uw CV ketel? Dan is er vaak geen plek voor een warmtepomp en raden wij een zonneboiler aan.

Ook hier helpen wij u graag bij het maken van de juiste keuze. Bel ons gerust voor een advies op maat!

Vrijblijvend duurzaam advies

Weten wat de mogelijkheden van een zonneboiler of andere duurzame maatregelen voor uw woning zijn? Bij Bureau voor Verduurzaming kunnen we u adviseren over alle soorten duurzame maatregelen. Heeft u een erg technische vraag? Dan kan het zijn dat we onze partners even om opheldering vragen om uw vraag te beantwoorden. Dit doen we uiteraard zonder uw persoonlijke gegevens te delen.

Vrijblijvende zonneboiler offerte

Graag een zofferte ontvangen? Wanneer u op de knop drukt en uw gegevens achterlaat stelt onze partner een offerte voor u op. Dit is uiteraard geheel vrijblijvend. Heeft u een andere vraag dan kunt u het best contact opnemen.