Persoonlijk en onafhankelijk advies
Offerte op maat
Ondersteuning bij de uitvoering

Sneller en goedkoper verduurzamen

Als onderdeel van het behalen van de klimaatdoelen van 2030, moeten er nog 1.2 miljoen woningen beter worden geïsoleerd. Uit onderzoek van de TNO blijkt dat de huidige aanpak om per individu te gaan verduurzamen niet snel genoeg gaat. De wijkaanpak werkt niet omdat iedere woning anders in elkaar zit en iedere bewoner andere wensen heeft. Om op deze problemen in te spelen en om te helpen de energietransitie in goede banen te leiden heeft Bureau voor Verduurzaming het project “ Contingentenaanpak voor duurzaam gemak” gestart.

Speciale software verduurzaming

We zijn begonnen met het ontwikkelen van een software module die in combinatie met ons bestaande systeem op grote schaal kan helpen het verduurzamen van de woningen in Nederland te versnellen. Deze software gaat ons helpen om bij al onze bestaande en nieuwe klanten mogelijke duurzame oplossingen te combineren per type woning, geselecteerde duurzame oplossing en per regio. Zo kunnen we per maatregel en type woning het verduurzamen op grote schaal laten uitvoeren wat het uitvoeren makkelijker maakt voor de installateurs, dus goedkoper voor de woningeigenaren.

De bewoner staat centraal

Met deze aanpak kijken we niet alleen maar de technische mogelijkheden van het gebouw maar inventariseren we ook de bewonerswensen. Per woning kijken we dus naar kenmerken van het gebouw in combinatie met de wensen en eisen van de bewoners. De groep van de gebouwen creëren een contingent waar verduurzamingsoplossingen op toepasbaar zijn.

Op deze manier mikken we erop om de gemiddelde verduurzamingskosten met meer dan  20% te verminderen, wat er voor zorgt dat het betaalbaarder wordt voor iedere Nederlander. Door het op zo’n grote schaal aan te pakken, kan er efficiënter gewerkt worden waardoor er ook meer huizen per jaar kunnen worden verduurzaamd.  Hiermee gaan we ervoor zorgen dat er meer mensen makkelijker kunnen meehelpen aan het behalen van de klimaatdoelen!

Lagere kosten gebouwde omgeving

Op dit moment wordt veel al op maatwerk gefocust alleen is dit niet altijd nodig en zijn er snelle oplossingen mogelijk voor het verduurzamen. Het overal toepassen van ingewikkelde processen en het maatwerk resulteert in complexe adviezen en geen concrete, uitvoerbare plannen. Houden we dit tempo vast in Nederland, dan zullen we de gestelde doelen niet behalen en nog belangrijker profiteren bewoners niet van alle voordelen van het verduurzamen van de woning.

Het project wordt mede mogelijk gemaakt en gefinancierd door het SNN in uitvoering van de Europese Unie, deze subsidie is voor innovatieve software toepassingen die kunnen helpen om de economie in de Noordelijke Provincies te ondersteunen tijdens de COVID-19 pandemie.

logo-SNN-subsidie
Bureau voor Verduurzamen
4.7 88 Google beoordelingen