Persoonlijk en onafhankelijk advies
Offerte op maat
Ondersteuning bij de uitvoering

Advies spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een populaire vorm van isolatie. Dit komt door de relatieve lage investering en meerdere en omdat je je geld slechts binnen enkele jaren terug zult verdienen. Na het toepassen van spouwmuurisolatie profiteer je direct van een hoger wooncomfort, lagere energierekening en zet je goede stap naar een duurzame woning.
spouwisolatie

Voordelen van spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een methode om de isolatiewaarde van de gevels te verbeteren door het aanbrengen van isolatiemateriaal in de spouwmuur, de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur. Er zijn verschillende soorten materialen die kunnen worden gebruikt voor spouwmuurisolatie, waaronder:

Spouwmuurisolatie vermindert de warmteoverdracht door de muur, waardoor de binnentemperatuur beter behouden blijft. Dit betekent dat er minder energie nodig is om het huis te verwarmen, wat resulteert in een lagere energierekening.

Door spouwmuurisolatie wordt de temperatuur van de binnenmuren gelijkmatiger verdeeld, wat leidt tot een comfortabelere leefomgeving. Ook wordt tocht verminderd, waardoor het binnenklimaat nog aangenamer wordt.

Minder energie nodig hebben om het huis te verwarmen, betekent minder CO2-uitstoot. Spouwmuurisolatie is dus niet alleen goed voor jouw portemonnee, maar ook voor het milieu.

Een energiezuinige woning is aantrekkelijker voor potentiële kopers en kan de waarde van uw huis verhogen. Door spouwmuurisolatie kun je dus niet alleen besparen op energiekosten, maar ook de waarde van jouw huis verhogen.

Materialen voor Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een methode om de isolatiewaarde van de gevels te verbeteren door het aanbrengen van isolatiemateriaal in de spouwmuur, de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur. Er zijn verschillende soorten materialen die kunnen worden gebruikt voor spouwmuurisolatie, waaronder:

spouwmuur-isoleren

Wat zeggen onze klanten

Kitty Iding
5 van 5 sterren
Read More
Aantal keren in het hele proces heel vriendelijk en professioneel geholpen. Ze hebben ook goede contacten mbt uitvoering. Wat hier fijn is dat alle contacten via 1 persoon lopen, incl vragen over subsidies en zo. Met verbouwen en verduurzamen heb ik al zoveel partijen te coördineren, dit neemt een deel van die zorg weg.
Ida Gabeler
5 van 5 sterren
Read More
Marck heeft ons op uitstekende wijze informatie gegeven over de mogelijkheden die er zijn om onze woning te verbeteren en zeker ook belangrijk over de subsidiemogelijkheden. Verder zal hij ervoor zorgen dat we benaderd worden door partijen om ons een passend aanbod te doen.
Manu Blok
5 van 5 sterren
Read More
Heel fijn advies, fijn geholpen met een nieuw energiecontract
John Jansen
5 van 5 sterren
Read More
Goeie tips en kennis van zaken over vloer- en bodemisolatie
Lotte scholte Lubberink
5 van 5 sterren
Read More
Duidelijk advies, snelle communicatie.
Marten Van Der Zee
5 van 5 sterren
Read More
Marck weet voortvarend en to the point e wegwijs te maken in de ingewikkelde wereld van verduurzaming.
Charissa Prein
5 van 5 sterren
Read More
Adviseur was erg vriendelijk aan de telefoon, dacht mee en nam de tijd voor het gesprek.
Teun van Breda
5 van 5 sterren
Read More
Fijn en open gesprek gehad over verduurzaming van de woning. Eerlijk en duidelijk antwoord tot besluit. Hartelijk dank voor het adviesgesprek!
BFC Muller
5 van 5 sterren
Read More
Een fijn gesprek gehad met de medewerkers. Kreeg professioneel advies, we konden bellen als we nog vragen hadden. We raden dit bedrijf zeker aan!
Ada Ouwehand
5 van 5 sterren
Read More
De enthousiaste medewerkers van Bureau voor Verduurzaming zijn heel behulpzaam en denken goed met je mee in het maken van een goede keuze voor het isoleren van je woning.
Marianne Hogeman
5 van 5 sterren
Read More
Info gekregen over spouwmuur isolatie en vloerisolatie. Weer iets meer wegwijs geworden in isolatieband. En weet nu ook op welke certificering ik kan letten.
Noortje Kars
5 van 5 sterren
Read More
Leuk contact en oprecht maatwerk. Goed geprijsde offertes ook. Garantie op het werk en er wordt meegedacht in subsidies. Als je je woning wilt isoleren zou ik dit Bureau zeker aanbevelen!
A van Oudvorst
5 van 5 sterren
Read More
Heldere en duidelijke info over verduurzaming. Erg prettige wijze waarop dit werd gegeven. Goede tips. Kortom zeer positief en aan te raden
Wise Westley
5 van 5 sterren
Read More
Ik heb professioneel advies gekregen op een vriendelijke manier. Ze denken met je situatie mee, en leggen je alle opties voor, ook met eventuele subsidies die er voor alle opties zijn.
Sonja Flips
5 van 5 sterren
Read More
Adviesgesprek gehad met Mark Janssen. Mark nam uitgebreid alle mogelijkheden met mij door mbt spouwmuur en vloerisolatie waarna hij direct een keurige offerte mailde. Prima advies, rustige en gezellige toon. Aanrader !
Wbi
5 van 5 sterren
Read More
Goede uitleg. Direct volgende dag al inspectie gehad. Ook zeer duidelijke en vriendelijke uitleg. Duidelijke offerte ontvangen. Prima dus.
Ivo Noij
5 van 5 sterren
Read More
Ik ben echt super geholpen, en uitgebreid alles isolatie maatregelen besproken. Deskundig en eerlijk advies van onafhankelijke partij.
Bianca Marco
5 van 5 sterren
Read More
Er wordt echt de tijd genomen voor een persoonlijk maatwerk gesprek. Duidelijke informatie en uitstekende opvolging van de afspraken. De duurzame aanpak (lokaal clusteren van klussen) vind ik daarnaast een bonus!
Houten Dromen
5 van 5 sterren
Read More
Snel contact nadat ik een aanvraag had gedaan. Duidelijke uitleg over welke mogelijkheden er zijn voor isolatie en wat geschikt is voor ons huis. Een week later stond er al iemand op de stoep voor een technisch onderzoek en nog een week later was de vloer geïsoleerd. Wij zijn zeer tevreden.
A. van Driel
5 van 5 sterren
Read More
Mijn aanvraag betrof het onderzoek en eventuele verbetering van de bestaande spouwmuurisolatie van mijn woning. Het telefoongesprek met de adviseur van dit bureau was niet alleen zeer verhelderend maar ook prettig. Zijn objectieve informatie heeft mij echt geholpen bij mijn besluitvorming.
Previous
Next

Spouwmuurisolatie hoe werkt het?

Zorg er voor dat de muur van buitenaf goed toegankelijk is voor de uitvoering zo kunnen zij direct aan slag. Meestal zijn ze binnen een halve dag weer klaar

Voor het isoleren van de spouw wordt een standaard boorpatroon gehanteerd. per vierkante meter worden er 5 gaten geboord. In een patroon als van de dobbelsteen met de 5 ogen.

De diameter van de boor wordt afgestemd op de afmeting van de voeg. Zo is het een minimale kans dat er buiten de voegen geboord wordt.

Door middel van een speciale machine gaat het materiaal onder hoge druk in de muur. Wanneer er voldoende materiaal op de plek zit, slaat deze automatisch af. Je kunt dit vergelijken met het tanken van de auto, hier slaat de tank ook af wanneer er voldoende brandstof aanwezig is. De uitvoerder gaat dan door naar het volgende gat. Zo werken ze de hele muur af.

Als de muur volledig is voorzien van materiaal, worden de gaatjes weer gevuld. Dit gebeurd met dezelfde kleur als de voegen zodat de boorgaten niet meer goed zichtbaar zijn.

Zodra het materiaal in de muur zit, kun je het verschil direct merken. Zo is er geen tocht meer door de muur en is er een constante temperatuur in de woning.

Inspecteur-wester
SKG-IKOB-logo
Insula_Keurmerk

Verduurzamen door specialisten

Bureau voor Verduurzamen heeft partners over heel Nederland. Wij selecteren de beste partner om in jouw regio de werkzaamheden uit te voeren. Samen met onze partners kunnen wij advies op maat aanbieden. Hiermee gaan wij kijken naar wat de opbrengsten zijn, de totale investering, de terugverdienperiode en welke extra mogelijkheden er allemaal zijn.

Twijfelt u nog?

Wij helpen u graag verder. Maak een afspraak voor een adviesgesprek met onze adviseur.
Bureau voor Verduurzamen
4.7 88 Google beoordelingen