Persoonlijk en onafhankelijk advies
Offerte op maat
Ondersteuning bij de uitvoering

Advies isolatieglas

Het huidige glas in de woning wordt vaak vervangen door hoog rendement glas. HR++ glas staat voor hoog rendement dubbel glas, een speciaal soort isolatieglas dat bijzonder effectief is in het beperken van warmteverlies. Dit type glas is gevuld met een edelgas, vaak argon, tussen de twee glasplaten, wat de isolerende werking verhoogt. Bovendien is één zijde van het glas bedekt met een bijna onzichtbare coating die warmtestraling reflecteert, waardoor warmte beter binnen blijft. Het resulteert in aanzienlijke energiebesparingen en draagt bij aan een comfortabeler binnenklimaat.

glasisolatie-soorten

Voordelen van isolatieglas

Hoog Rendement (HR) glas heeft diverse voordelen ten opzichte van enkelglas of standaard dubbel glas. De extra investering in HR-glas kan op termijn voordelig zijn vanwege de besparingen op energiekosten en het verhoogde wooncomfort.

HR-glas is speciaal ontworpen om de warmte binnenshuis te houden en kou buiten te houden. Dit maakt het veel efficiënter in het isoleren dan enkelglas en standaard dubbel glas.

De betere isolerende eigenschappen van HR-glas resulteert in lagere energie verbruik van de woning. Dit zorgt voor een comfortabele temperatuur. Dit is ook direct te merken op de energierekening.

HR-glas kan ook helpen om geluidsoverlast van buiten te verminderen, wat een voordeel kan zijn in drukke stedelijke omgevingen.

In tegenstelling tot enkelglas en sommige soorten dubbel glas, vermindert HR-glas de kans op condensvorming aan de binnenzijde van het glas. Dit draagt bij aan een beter zicht en een gezondere leefomgeving.

Wat voor glas zit er op dit moment in?

Om te bepalen welk type dubbel glas je hebt, kun je de aluminium strip tussen de glasplaten inspecteren. Als je de letters “HR” ziet, heb je te maken met HR++-glas. Zijn er geen letters zichtbaar, of zijn er wel letters maar niet “HR”, dan is het waarschijnlijk standaard dubbel glas. Bij aanhoudende twijfel zijn er twee testen beschikbaar om definitief vast te stellen of je HR-glas hebt.

Controleren-type-glas

Wat zeggen onze klanten

Kitty Iding
5 van 5 sterren
Read More
Aantal keren in het hele proces heel vriendelijk en professioneel geholpen. Ze hebben ook goede contacten mbt uitvoering. Wat hier fijn is dat alle contacten via 1 persoon lopen, incl vragen over subsidies en zo. Met verbouwen en verduurzamen heb ik al zoveel partijen te coördineren, dit neemt een deel van die zorg weg.
Ida Gabeler
5 van 5 sterren
Read More
Marck heeft ons op uitstekende wijze informatie gegeven over de mogelijkheden die er zijn om onze woning te verbeteren en zeker ook belangrijk over de subsidiemogelijkheden. Verder zal hij ervoor zorgen dat we benaderd worden door partijen om ons een passend aanbod te doen.
Manu Blok
5 van 5 sterren
Read More
Heel fijn advies, fijn geholpen met een nieuw energiecontract
John Jansen
5 van 5 sterren
Read More
Goeie tips en kennis van zaken over vloer- en bodemisolatie
Lotte scholte Lubberink
5 van 5 sterren
Read More
Duidelijk advies, snelle communicatie.
Marten Van Der Zee
5 van 5 sterren
Read More
Marck weet voortvarend en to the point e wegwijs te maken in de ingewikkelde wereld van verduurzaming.
Charissa Prein
5 van 5 sterren
Read More
Adviseur was erg vriendelijk aan de telefoon, dacht mee en nam de tijd voor het gesprek.
Teun van Breda
5 van 5 sterren
Read More
Fijn en open gesprek gehad over verduurzaming van de woning. Eerlijk en duidelijk antwoord tot besluit. Hartelijk dank voor het adviesgesprek!
BFC Muller
5 van 5 sterren
Read More
Een fijn gesprek gehad met de medewerkers. Kreeg professioneel advies, we konden bellen als we nog vragen hadden. We raden dit bedrijf zeker aan!
Ada Ouwehand
5 van 5 sterren
Read More
De enthousiaste medewerkers van Bureau voor Verduurzaming zijn heel behulpzaam en denken goed met je mee in het maken van een goede keuze voor het isoleren van je woning.
Marianne Hogeman
5 van 5 sterren
Read More
Info gekregen over spouwmuur isolatie en vloerisolatie. Weer iets meer wegwijs geworden in isolatieband. En weet nu ook op welke certificering ik kan letten.
Noortje Kars
5 van 5 sterren
Read More
Leuk contact en oprecht maatwerk. Goed geprijsde offertes ook. Garantie op het werk en er wordt meegedacht in subsidies. Als je je woning wilt isoleren zou ik dit Bureau zeker aanbevelen!
A van Oudvorst
5 van 5 sterren
Read More
Heldere en duidelijke info over verduurzaming. Erg prettige wijze waarop dit werd gegeven. Goede tips. Kortom zeer positief en aan te raden
Wise Westley
5 van 5 sterren
Read More
Ik heb professioneel advies gekregen op een vriendelijke manier. Ze denken met je situatie mee, en leggen je alle opties voor, ook met eventuele subsidies die er voor alle opties zijn.
Sonja Flips
5 van 5 sterren
Read More
Adviesgesprek gehad met Mark Janssen. Mark nam uitgebreid alle mogelijkheden met mij door mbt spouwmuur en vloerisolatie waarna hij direct een keurige offerte mailde. Prima advies, rustige en gezellige toon. Aanrader !
Wbi
5 van 5 sterren
Read More
Goede uitleg. Direct volgende dag al inspectie gehad. Ook zeer duidelijke en vriendelijke uitleg. Duidelijke offerte ontvangen. Prima dus.
Ivo Noij
5 van 5 sterren
Read More
Ik ben echt super geholpen, en uitgebreid alles isolatie maatregelen besproken. Deskundig en eerlijk advies van onafhankelijke partij.
Bianca Marco
5 van 5 sterren
Read More
Er wordt echt de tijd genomen voor een persoonlijk maatwerk gesprek. Duidelijke informatie en uitstekende opvolging van de afspraken. De duurzame aanpak (lokaal clusteren van klussen) vind ik daarnaast een bonus!
Houten Dromen
5 van 5 sterren
Read More
Snel contact nadat ik een aanvraag had gedaan. Duidelijke uitleg over welke mogelijkheden er zijn voor isolatie en wat geschikt is voor ons huis. Een week later stond er al iemand op de stoep voor een technisch onderzoek en nog een week later was de vloer geïsoleerd. Wij zijn zeer tevreden.
A. van Driel
5 van 5 sterren
Read More
Mijn aanvraag betrof het onderzoek en eventuele verbetering van de bestaande spouwmuurisolatie van mijn woning. Het telefoongesprek met de adviseur van dit bureau was niet alleen zeer verhelderend maar ook prettig. Zijn objectieve informatie heeft mij echt geholpen bij mijn besluitvorming.
Previous
Next

Isolatieglas: hoe werkt het?

Op basis van het advies, afmetingen en type glas komt de installateur langs om de laatste controle te doen.  De installateur zal vervolgens ter plaatse komen om de ramen te inspecteren en nauwkeurige metingen te verrichten. Dit zorgt ervoor dat het nieuwe glas perfect past. 

Op basis van deze metingen zal het isolatieglas besteld en geproduceerd worden. Dit kan enkele dagen tot weken duren, afhankelijk van de specificaties. Bij standaard afmetingen bedraagt dit rond de 2 á 3 weken.

Zodra het glas klaar is, zal de installateur het oude glas verwijderen en het nieuwe isolatieglas plaatsen. De kozijnen worden voorbereid voor het plaatsen van het nieuwe glas. Bijvoorbeeld bij de stap van enkelglas naar HR-glas wordt er bij houtenkozijn ruimte gemaakt voor het bredere glas. Dit gebeurt doorgaans binnen één dag.

Na installatie zal de installateur het werk controleren en eventuele afwerkingen uitvoeren, zoals het plaatsen van kitranden. Tot slot zal de installateur de werkplek opruimen en, indien afgesproken, het oude glas meenemen voor recycling.

hoog-rendement-glas
SKG-IKOB-logo
Insula_Keurmerk

Verduurzamen door specialisten

Bureau voor Verduurzamen heeft partners over heel Nederland. Wij selecteren de beste partner om in jouw regio de werkzaamheden uit te voeren. Samen met onze partners kunnen wij advies op maat aanbieden. Hiermee gaan wij kijken naar wat de opbrengsten zijn, de totale investering, de terugverdienperiode en welke extra mogelijkheden er allemaal zijn.

Twijfelt u nog?

Wij helpen u graag verder. Maak een afspraak voor een adviesgesprek met onze adviseur.
Bureau voor Verduurzamen
4.7 88 Google beoordelingen