Persoonlijk en onafhankelijk advies
Offerte op maat
Ondersteuning bij de uitvoering

Advies vloerisolatie

Vloerisolatie is de sleutel tot een energiezuinig huis. Het houdt de warmte binnen in de winter en koelte binnen in de zomer, waardoor u aanzienlijk bespaart op uw energierekening. Tegelijkertijd verbetert het uw wooncomfort en draagt u bij aan een beter milieu.

Bezoek-partner-isolatie

Voordelen van vloerisolatie

Het isoleren van de kruipruimte via de ondervloer kan een aanzienlijke impact hebben op de energiebehoefte van de woning, jouw comfort en de energierekening. Het is wel belangrijk dat om ervoor te zorgen dat het correct en veilig wordt gedaan. Zodat er geen naden en kieren blijven waar tocht en vocht een weg naar boven vindt.

Vloerisolatie zorgt voor een warmere vloer in de winter en een koelere in de zomer, wat het leefcomfort aanzienlijk verbetert.

Door minder warmte te verliezen, zul je minder energie verbruiken om jouw  huis te verwarmen, wat resulteert in lagere energierekeningen.

Vloerisolatie kan de energievraag van jouw huis verbeteren, wat niet alleen aantrekkelijk is voor eventuele toekomstige kopers, maar ook de waarde van de woning kan verhogen.

Het isoleren van de vloer helpt het energieverbruik te verlagen en draagt bij aan een duurzamere, milieuvriendelijke woning.

Materialen voor vloerisolatie

Elk van onderstaande materialen hebben eigen voor- en nadelen. De keuze van het materiaal hangt af van diverse factoren, waaronder de beschikbare ruimte in de kruipruimte, de staat van de ondervloer, het budget en de specifieke isolatiebehoeften van de woning.

Reflecterendef-olie

Wat zeggen onze klanten

Kitty Iding
5 van 5 sterren
Read More
Aantal keren in het hele proces heel vriendelijk en professioneel geholpen. Ze hebben ook goede contacten mbt uitvoering. Wat hier fijn is dat alle contacten via 1 persoon lopen, incl vragen over subsidies en zo. Met verbouwen en verduurzamen heb ik al zoveel partijen te coördineren, dit neemt een deel van die zorg weg.
Ida Gabeler
5 van 5 sterren
Read More
Marck heeft ons op uitstekende wijze informatie gegeven over de mogelijkheden die er zijn om onze woning te verbeteren en zeker ook belangrijk over de subsidiemogelijkheden. Verder zal hij ervoor zorgen dat we benaderd worden door partijen om ons een passend aanbod te doen.
Manu Blok
5 van 5 sterren
Read More
Heel fijn advies, fijn geholpen met een nieuw energiecontract
John Jansen
5 van 5 sterren
Read More
Goeie tips en kennis van zaken over vloer- en bodemisolatie
Lotte scholte Lubberink
5 van 5 sterren
Read More
Duidelijk advies, snelle communicatie.
Marten Van Der Zee
5 van 5 sterren
Read More
Marck weet voortvarend en to the point e wegwijs te maken in de ingewikkelde wereld van verduurzaming.
Charissa Prein
5 van 5 sterren
Read More
Adviseur was erg vriendelijk aan de telefoon, dacht mee en nam de tijd voor het gesprek.
Teun van Breda
5 van 5 sterren
Read More
Fijn en open gesprek gehad over verduurzaming van de woning. Eerlijk en duidelijk antwoord tot besluit. Hartelijk dank voor het adviesgesprek!
BFC Muller
5 van 5 sterren
Read More
Een fijn gesprek gehad met de medewerkers. Kreeg professioneel advies, we konden bellen als we nog vragen hadden. We raden dit bedrijf zeker aan!
Ada Ouwehand
5 van 5 sterren
Read More
De enthousiaste medewerkers van Bureau voor Verduurzaming zijn heel behulpzaam en denken goed met je mee in het maken van een goede keuze voor het isoleren van je woning.
Marianne Hogeman
5 van 5 sterren
Read More
Info gekregen over spouwmuur isolatie en vloerisolatie. Weer iets meer wegwijs geworden in isolatieband. En weet nu ook op welke certificering ik kan letten.
Noortje Kars
5 van 5 sterren
Read More
Leuk contact en oprecht maatwerk. Goed geprijsde offertes ook. Garantie op het werk en er wordt meegedacht in subsidies. Als je je woning wilt isoleren zou ik dit Bureau zeker aanbevelen!
A van Oudvorst
5 van 5 sterren
Read More
Heldere en duidelijke info over verduurzaming. Erg prettige wijze waarop dit werd gegeven. Goede tips. Kortom zeer positief en aan te raden
Wise Westley
5 van 5 sterren
Read More
Ik heb professioneel advies gekregen op een vriendelijke manier. Ze denken met je situatie mee, en leggen je alle opties voor, ook met eventuele subsidies die er voor alle opties zijn.
Sonja Flips
5 van 5 sterren
Read More
Adviesgesprek gehad met Mark Janssen. Mark nam uitgebreid alle mogelijkheden met mij door mbt spouwmuur en vloerisolatie waarna hij direct een keurige offerte mailde. Prima advies, rustige en gezellige toon. Aanrader !
Wbi
5 van 5 sterren
Read More
Goede uitleg. Direct volgende dag al inspectie gehad. Ook zeer duidelijke en vriendelijke uitleg. Duidelijke offerte ontvangen. Prima dus.
Ivo Noij
5 van 5 sterren
Read More
Ik ben echt super geholpen, en uitgebreid alles isolatie maatregelen besproken. Deskundig en eerlijk advies van onafhankelijke partij.
Bianca Marco
5 van 5 sterren
Read More
Er wordt echt de tijd genomen voor een persoonlijk maatwerk gesprek. Duidelijke informatie en uitstekende opvolging van de afspraken. De duurzame aanpak (lokaal clusteren van klussen) vind ik daarnaast een bonus!
Houten Dromen
5 van 5 sterren
Read More
Snel contact nadat ik een aanvraag had gedaan. Duidelijke uitleg over welke mogelijkheden er zijn voor isolatie en wat geschikt is voor ons huis. Een week later stond er al iemand op de stoep voor een technisch onderzoek en nog een week later was de vloer geïsoleerd. Wij zijn zeer tevreden.
A. van Driel
5 van 5 sterren
Read More
Mijn aanvraag betrof het onderzoek en eventuele verbetering van de bestaande spouwmuurisolatie van mijn woning. Het telefoongesprek met de adviseur van dit bureau was niet alleen zeer verhelderend maar ook prettig. Zijn objectieve informatie heeft mij echt geholpen bij mijn besluitvorming.
Previous
Next

Vloerisolatie: hoe werkt het?

Allereerst wordt de kruipruimte geïnspecteerd op vocht, schimmel en ongedierte. Als deze problemen aanwezig zijn, moeten ze worden aangepakt voordat de isolatie wordt aangebracht. 

Op basis van het advies en de werkorder die is afgeleverd, gaat het isolatiebedrijf aan de slag komt bij jouw thuis met het gekozen isolatiemateriaal. Als er voldoende ruimte is in de kruipruimte, gaat de installateur via de kruipluik naar binnen en brengt materiaal aan op de onderkant van de vloer. Dit kan door het materiaal te spuiten (in geval van PUR-schuim), te lijmen of te bevestigen met speciale clips (in geval van isolatiedekens).

Nadat de isolatie is aangebracht, wordt de kruipruimte weer goed afgesloten. In sommige gevallen kan ventilatie worden geïnstalleerd om te zorgen voor een goede luchtstroom en om vochtproblemen te voorkomen. Alles in de woning wordt netjes achtergelaten. 

vloerisolatie-met-pur
SKG-IKOB-logo
Insula_Keurmerk

Verduurzamen door specialisten

Bureau voor Verduurzamen heeft partners over heel Nederland. Wij selecteren de beste partner om in jouw regio de werkzaamheden uit te voeren. Samen met onze partners kunnen wij advies op maat aanbieden. Hiermee gaan wij kijken naar wat de opbrengsten zijn, de totale investering, de terugverdienperiode en welke extra mogelijkheden er allemaal zijn.

Twijfelt u nog?

Wij helpen u graag verder. Maak een afspraak voor een adviesgesprek met onze adviseur.
Bureau voor Verduurzamen
4.7 88 Google beoordelingen