Persoonlijk en onafhankelijk advies
Offerte op maat
Ondersteuning bij de uitvoering

Advies dakisolatie

Zeg vaarwel tegen energieverspilling en ongemakkelijke temperaturen! Ontdek wat dakisolatie kan betekenen voor de het comfort. Deze eenvoudige verbetering aan het huis kan zowel het comfort verhogen als de energierekening verlagen. Van warmte behouden in de winter tot het afweren van de zomerhitte. Met verschillende dakisolatiematerialen is er altijd een geschikte oplossing voor jouw situatie.

slang-voor-dakisolatie

Voordelen van dakisolatie

Met het onafhankelijk advies bij Bureau voor Verduurzamen richten we ons onder andere op rendement, impact en comfort. Eén van de beste manieren om dit te bereiken is door dakisolatie. Hier zijn vier specifieke voordelen van dakisolatie die we graag onder de aandacht willen brengen:

Met dakisolatie geniet je van een gelijkmatige temperatuur in jouw huis, ongeacht het seizoen. In de winter houdt isolatie de warmte binnen, en in de zomer wordt overmatige hitte buitengehouden. De woning voelt het hele jaar door comfortabel en aangenaam.

Naast thermische voordelen biedt dakisolatie ook aanzienlijke geluidsisolatie. Of je nu in een drukke stadsomgeving woont of gewoon wat meer rust in huis wilt, dakisolatie dempt het geluid en zorgt voor een rustiger, stiller huis.

Minder energie nodig hebben om het huis te verwarmen, betekent minder CO2-uitstoot. Spouwmuurisolatie is dus niet alleen goed voor jouw portemonnee, maar ook voor het milieu.

Goede isolatie beschermt het dak tegen schade door temperatuurfluctuaties en condensatie. Dit kan de levensduur van het dak verlengen en dure reparaties in de toekomst voorkomen.

Materialen voor dakisolatie

Voor de beste oplossing voor de situatie van jouw woning is het aan te raden om een adviesgesprek aan te vragen. Op basis van de expertise van onze adviseurs en het netwerk van isolatiebedrijven is het advies onafhankelijk en krijg je direct een offerte op maat van het meeste geschikte materiaal.

Dakisolatie-met-Knauf

Wat zeggen onze klanten

Kitty Iding
5 van 5 sterren
Read More
Aantal keren in het hele proces heel vriendelijk en professioneel geholpen. Ze hebben ook goede contacten mbt uitvoering. Wat hier fijn is dat alle contacten via 1 persoon lopen, incl vragen over subsidies en zo. Met verbouwen en verduurzamen heb ik al zoveel partijen te coördineren, dit neemt een deel van die zorg weg.
Ida Gabeler
5 van 5 sterren
Read More
Marck heeft ons op uitstekende wijze informatie gegeven over de mogelijkheden die er zijn om onze woning te verbeteren en zeker ook belangrijk over de subsidiemogelijkheden. Verder zal hij ervoor zorgen dat we benaderd worden door partijen om ons een passend aanbod te doen.
Manu Blok
5 van 5 sterren
Read More
Heel fijn advies, fijn geholpen met een nieuw energiecontract
John Jansen
5 van 5 sterren
Read More
Goeie tips en kennis van zaken over vloer- en bodemisolatie
Lotte scholte Lubberink
5 van 5 sterren
Read More
Duidelijk advies, snelle communicatie.
Marten Van Der Zee
5 van 5 sterren
Read More
Marck weet voortvarend en to the point e wegwijs te maken in de ingewikkelde wereld van verduurzaming.
Charissa Prein
5 van 5 sterren
Read More
Adviseur was erg vriendelijk aan de telefoon, dacht mee en nam de tijd voor het gesprek.
Teun van Breda
5 van 5 sterren
Read More
Fijn en open gesprek gehad over verduurzaming van de woning. Eerlijk en duidelijk antwoord tot besluit. Hartelijk dank voor het adviesgesprek!
BFC Muller
5 van 5 sterren
Read More
Een fijn gesprek gehad met de medewerkers. Kreeg professioneel advies, we konden bellen als we nog vragen hadden. We raden dit bedrijf zeker aan!
Ada Ouwehand
5 van 5 sterren
Read More
De enthousiaste medewerkers van Bureau voor Verduurzaming zijn heel behulpzaam en denken goed met je mee in het maken van een goede keuze voor het isoleren van je woning.
Marianne Hogeman
5 van 5 sterren
Read More
Info gekregen over spouwmuur isolatie en vloerisolatie. Weer iets meer wegwijs geworden in isolatieband. En weet nu ook op welke certificering ik kan letten.
Noortje Kars
5 van 5 sterren
Read More
Leuk contact en oprecht maatwerk. Goed geprijsde offertes ook. Garantie op het werk en er wordt meegedacht in subsidies. Als je je woning wilt isoleren zou ik dit Bureau zeker aanbevelen!
A van Oudvorst
5 van 5 sterren
Read More
Heldere en duidelijke info over verduurzaming. Erg prettige wijze waarop dit werd gegeven. Goede tips. Kortom zeer positief en aan te raden
Wise Westley
5 van 5 sterren
Read More
Ik heb professioneel advies gekregen op een vriendelijke manier. Ze denken met je situatie mee, en leggen je alle opties voor, ook met eventuele subsidies die er voor alle opties zijn.
Sonja Flips
5 van 5 sterren
Read More
Adviesgesprek gehad met Mark Janssen. Mark nam uitgebreid alle mogelijkheden met mij door mbt spouwmuur en vloerisolatie waarna hij direct een keurige offerte mailde. Prima advies, rustige en gezellige toon. Aanrader !
Wbi
5 van 5 sterren
Read More
Goede uitleg. Direct volgende dag al inspectie gehad. Ook zeer duidelijke en vriendelijke uitleg. Duidelijke offerte ontvangen. Prima dus.
Ivo Noij
5 van 5 sterren
Read More
Ik ben echt super geholpen, en uitgebreid alles isolatie maatregelen besproken. Deskundig en eerlijk advies van onafhankelijke partij.
Bianca Marco
5 van 5 sterren
Read More
Er wordt echt de tijd genomen voor een persoonlijk maatwerk gesprek. Duidelijke informatie en uitstekende opvolging van de afspraken. De duurzame aanpak (lokaal clusteren van klussen) vind ik daarnaast een bonus!
Houten Dromen
5 van 5 sterren
Read More
Snel contact nadat ik een aanvraag had gedaan. Duidelijke uitleg over welke mogelijkheden er zijn voor isolatie en wat geschikt is voor ons huis. Een week later stond er al iemand op de stoep voor een technisch onderzoek en nog een week later was de vloer geïsoleerd. Wij zijn zeer tevreden.
A. van Driel
5 van 5 sterren
Read More
Mijn aanvraag betrof het onderzoek en eventuele verbetering van de bestaande spouwmuurisolatie van mijn woning. Het telefoongesprek met de adviseur van dit bureau was niet alleen zeer verhelderend maar ook prettig. Zijn objectieve informatie heeft mij echt geholpen bij mijn besluitvorming.
Previous
Next

Dakisolatie: hoe werkt het?

De eerste stap is om de ruimte die geïsoleerd moet worden te onderzoeken en voor te bereiden. Dit kan het verwijderen van oude isolatie of andere obstakels omvatten. Het kan ook nodig zijn om eventuele problemen met het dak, zoals lekken of structurele problemen, te repareren voordat met de isolatie wordt begonnen. Ook wordt de woning voorzien van afdekmateriaal om geen schade toe te brengen aan bijvoorbeeld de trap.

Het isolatiemateriaal wordt  tussen of tegen de dakspanten geplaatst. Het moet strak worden aangebracht om koudebruggen te voorkomen. Koudebruggen zijn plaatsen waar de isolatie niet goed aansluit, waardoor er warmte kan ontsnappen.

Na het aanbrengen van de isolatie is het in sommige situaties belangrijk om een dampscherm aan te brengen. Dit is een laag die helpt voorkomen dat vocht in de isolatie of de dakconstructie trekt. Het dampscherm wordt meestal aan de warme zijde (de binnenkant) van de isolatie aangebracht.

Voor het aangezicht is het mogelijk om nog te kiezen voor een afwerking. De isolatie wordt vaak bedekt met gipsplaten of een ander afwerkingsmateriaal om een schoon en afgewerkt uiterlijk te geven. Dit is wel zo prettig wanneer de ruimte gebruikt wordt als woon/ leefruimte.

Isolatie-binnenzijde-dak
SKG-IKOB-logo
Insula_Keurmerk

Verduurzamen door specialisten

Bureau voor Verduurzamen heeft partners over heel Nederland. Wij selecteren de beste partner om in jouw regio de werkzaamheden uit te voeren. Samen met onze partners kunnen wij advies op maat aanbieden. Hiermee gaan wij kijken naar wat de opbrengsten zijn, de totale investering, de terugverdienperiode en welke extra mogelijkheden er allemaal zijn.

Twijfelt u nog?

Wij helpen u graag verder. Maak een afspraak voor een adviesgesprek met onze adviseur.
Bureau voor Verduurzamen
4.7 88 Google beoordelingen