Persoonlijk en onafhankelijk advies
Offerte op maat
Ondersteuning bij de uitvoering

Dakisolatie

Dakisolatie is de perfecte maatregel om snel het energieverbruik van de woning te verlagen. Doordat warme lucht opstijgt is isolatie van het dak namelijk cruciaal om de stookkosten te drukken. Je dak isoleren is dus een goede keuze. Wat de beste optie is is afhankelijk van situatie op de zolder.

Doe de verduurzamingscheck

Bereken binnen 1 minuut hoeveel jij kunt besparen door je huis te verduurzamen.

Overzicht

Isoleren van het dak

Zonder dakisolatie gaat veel energie verloren! Voor de energiebesparing is isoleren dus belangrijk. De zolderruimte gaat aangenaam aanvoelen: de kou van buiten komt er niet doorheen en onder en het blijft lekker warm. Het gasverbruik kun je verminderen met 25% of zelfs 30%! Een slimme investering in je eigen woning.

Dakisolatie aan de binnenzijde

Dakisolatie aan de binnenzijde is een populaire manier om de thermische isolatie van het huis te verbeteren. Het doel is om warmte binnen te houden in de winter en buiten te houden in de zomer, waardoor het huis comfortabeler en energie-efficiënter wordt. Dakisolatie aan de binnenzijde wordt aangebracht op de binnenkant van het dak, onder de dakbedekking.

Een van de voordelen van dakisolatie aan de binnenzijde is dat het relatief eenvoudig te installeren is, zonder ingrijpende veranderingen aan de buitenkant van het huis. Bovendien is het een goede optie voor woningeneigenaren die de uiterlijke verschijning van hun huis willen behouden.

Het is belangrijk om te werken met een deskundige omdat dakisolatie aan de binnenzijde bepaalde uitdagingen met zich meebrengt, zoals de toegang tot het dak en de beperkte ruimte voor isolatie.

Dakisolatie aan de binnenzijde is een slimme investering voor mensen die willen profiteren van de voordelen van isolatie, zonder ingrijpende veranderingen aan de buitenkant van hun huis. Als je op zoek bent naar manieren om jouw woning comfortabeler te maken, dan is dakisolatie aan de binnenzijde zeker een overweging waard.

Dakisolatie aan de buitenzijde

Dakisolatie aan de buitenzijde is een veelgebruikte methode om de energie-efficiëntie van een huis te verbeteren. Het isoleert het dak aan de buitenkant, waardoor warmte binnen gehouden wordt in de winter en buiten gehouden wordt in de zomer. Hierdoor wordt het huis comfortabeler. Daarnaast beschermt dakisolatie aan de buitenzijde ook het dak en dakbedekking tegen de elementen, waardoor deze langer meegaan.

Dakisolatie aan de buitenzijde is niet alleen goed voor het comfort in de woning, het is ook een milieuvriendelijke keuze. Het helpt energie te besparen en CO2-uitstoot te verminderen.

In het algemeen is dakisolatie aan de buitenzijde een duurzame investering die zich op termijn terugbetaalt door lagere energiekosten en een comfortabeler huis. Het isoleren vanaf de buitenzijde is een kostbare ingreep, wanneer het mogelijk is om aan de binnenzijde van het dak te isoleren is dit een betere keuze.

Isoleren van de zoldervloer

Er zijn verschillende materialen en technieken die gebruikt kunnen worden voor het isoleren van de zoldervloer, afhankelijk van de specifieke eisen en omstandigheden van de woning. Een van de populairste manieren om de zoldervloer te isoleren is door middel van vloerisolatie, die tussen de vloerplanken aangebracht wordt. Dit is een relatief eenvoudig proces en kan zonder ingrijpende veranderingen aan de woning.

Is er dakisolatie aanwezig

In Nederland hebben ongeveer 20% van de woningen geen dakisolatie. Het isoleren van deze daken is daarom zeker nodig. De overige 80% van de huizen hebben een isolatielaag reeds aanwezig. Hierbij is het wel aan te raden om te kijken of hierin verbetering plaats kan vinden. Dit in de vorm van een extra laag isolatie toepassen of alles verwijderen en met een kaal dakbeschot opnieuw te isoleren.

Er zijn verschillende manieren om te controleren of er dakisolatie aanwezig is in uw huis. Hieronder staan enkele stappen die u kunt volgen:
 1. Kijk naar de zolder: Als je toegang hebt tot de zolder, kun je op zoek gaan naar de dakisolatie. Je zou moeten zien dat er een dikte van isolatiemateriaal op de vloer ligt. Als je geen toegang hebt tot de zolder, kun je proberen naar binnen te kijken via een dakraam of via de kruipruimte.

 2. Bekijk de binnenmuren: Als je niet in staat bent om de zolder te inspecteren, kun je naar de binnenmuren van de woning kijken. Als er spouwmuren aanwezig zijn, kun je daar tussen kijken en zien of er isolatie is aangebracht.

 3. Vraag de vorige eigenaar: Als je net een huis heeft gekocht, kun je informatie over de aanwezige dakisolatie krijgen van de vorige eigenaar. Zij kunnen je vertellen of er isolatie aangebracht is en welk soort en dikte dat is.

 4. Inspecteer de buitenkant van het huis: Je kunt ook de buitenkant van het huis inspecteren op tekenen van dakisolatie. Als er bijvoorbeeld een dakrand is aangebracht, of als je ziet dat er isolerende materialen zijn aangebracht tussen de dakbedekking en de dakspanten, dan is er waarschijnlijk dakisolatie aanwezig.

Door deze stappen te volgen, kun je een goed beeld krijgen van de aanwezigheid van dakisolatie in de woning en of er verbeteringen nodig zijn. Het is belangrijk om dakisolatie te hebben omdat het bijdraagt aan het comfort van de woning.

Voordelen van dakisolatie

Dakisolatie heeft talrijke voordelen, zowel op financieel als op comfortgebied. Hieronder vind je enkele van de belangrijkste voordelen van dakisolatie:

  Een goed geïsoleerd dak kan je helpen de energiekosten te verlagen door te zorgen dat de warmte binnen blijft in de winter en buiten in de zomer. Dit betekent dat je minder hoeft te stoken en minder hoeft te koelen, wat resulteert in lagere energiekosten.

  Door het isoleren van het dak, wordt het huis comfortabeler omdat de temperatuur stabieler is. Het huis zal ook minder last hebben van tocht en koude lucht, wat het comfort verhoogt.

  Een goed geïsoleerd huis wordt vaak als aantrekkelijker beschouwd bij verkoop dan een huis zonder isolatie. Dakisolatie is daarom een investering in de waarde van jouw woning.

  Dakisolatie kan ook bijdragen aan het verminderen van geluidsoverlast, zoals regen en verkeersgeluiden, wat meer rust en comfort geeft.

  Dakisolatie is een milieuvriendelijke oplossing omdat het de CO2-uitstoot vermindert door het gebruik van minder energie.

  Er zijn meerdere voordelen van dakisolatie, en het is een van de beste dingen die je kunt doen om jouw woning comfortabeler, energiezuiniger en waardevoller te maken. Door in dakisolatie te investeren, bent je niet alleen bezig met het verbeteren van het huis, maar ook met het verminderen van jouw ecologische voetafdruk en het verminderen van de maandelijkse energiekosten.

  Schuin dak isoleren

  Het isoleren van een schuin dak is een effectieve manier om Jouw woning comfortabeler te maken en de energiekosten te verlagen. Dit is een relatief eenvoudig proces waarbij er isolatie wordt aangebracht tussen de dakspanten, zodat de warmte binnen blijft in de winter en buiten in de zomer.

  Er zijn verschillende soorten dakisolatie die geschikt zijn voor een schuin dak, maar de meest voorkomende zijn glaswol, PUR-schuim, en minerale wol. Elk van deze materialen heeft zijn eigen voordelen en nadelen, dus het is belangrijk om de juiste keuze te maken voor jouw specifieke situatie.

  Bij het isoleren van een schuin dak, moet er rekening worden gehouden met de aard van het dak en het type isolatiemateriaal dat wordt gebruikt. Sommige soorten isolatie kunnen beter geschikt zijn voor een bepaald type dak, terwijl andere soorten beter geschikt kunnen zijn voor een andere situatie.

  Een andere overweging bij het isoleren van een schuin dak is de ventilatie. Een goed geventileerd dak is belangrijk om te voorkomen dat condensatie ontstaat, wat kan leiden tot schimmel- en rotproblemen.

  Het isoleren van een schuin dak is een investering die zichzelf terugbetaalt. Het zorgt niet alleen voor een comfortabeler huis, maar bespaart ook op de energiekosten en verhoogt de waarde van het huis. Het is belangrijk om te werken met een professionele aannemer om er zeker van te zijn dat het werk correct wordt uitgevoerd en dat je het maximale uit jouw investering haalt.

  Subsidie dakisolatie

  Subsidie voor dakisolatie is een aantrekkelijke optie voor veel huiseigenaren die hun huis willen isoleren. De overheid biedt regelmatig subsidies aan om huiseigenaren te stimuleren hun huis te verbeteren en tegelijkertijd het milieu te beschermen. Deze subsidies kunnen worden gebruikt voor verschillende soorten dakisolatie en kunnen een significante bijdrage leveren aan de kosten van het project.


  Er zijn verschillende soorten subsidies voor dakisolatie, waaronder rijksoverheids subsidies, regionale subsidies en lokale subsidies. De beschikbaarheid en de omvang van deze subsidies kunnen variëren, dus het is belangrijk om je goed te informeren voordat je begint met het aanvragen van een subsidie.


  Om in aanmerking te komen voor subsidie voor dakisolatie, moeten bepaalde eisen worden voldaan. Bijvoorbeeld, het huis moet ouder zijn dan een bepaalde leeftijd en er moet een bepaald minimumniveau van isolatie worden bereikt.

  Kosten van dakisolatie

  De kosten van het isoleren van een schuin dak kunnen variëren, afhankelijk van de grootte van het dak, de gekozen isolatiematerialen en de complexiteit van het project. Hier zijn een aantal factoren die de kosten kunnen beïnvloeden:
  1. Grootte van het dak: Hoe groter het dak, hoe meer materialen er nodig zijn en hoe meer arbeid er moet worden verricht, wat leidt tot hogere kosten.

  2. Isolatiematerialen: Er zijn verschillende soorten isolatiematerialen beschikbaar, waaronder glaswol, polystyreen, polyurethaan en cellulose. Elk van deze materialen heeft zijn eigen prijs en isoleereigenschappen.

  3. Complexiteit van het project: Als het dak moeilijk te bereiken is of er zijn bijzondere uitdagingen zoals dakramen, is het waarschijnlijk dat het project complexer en duurder is.

  4. Arbeidskosten: De kosten van arbeid kunnen variëren, afhankelijk van de grote van het project en de randwerkzaamheden die verricht moeten worden. Hierbij raden wij aan om te kijken wat je zelf kan doen en wat door de installateur gedaan moet worden.
  Op basis van deze factoren, kunnen de kosten voor het isoleren van een schuin dak variëren van enkele honderden tot meerdere duizenden euro’s. Vraag nu een adviesgesprek aan met een van onze specialisten om de meest accurate prijs te krijgen voor jouw specifieke situatie.

  Terugverdientijd van dakisolatie

  Het is moeilijk om precieze cijfers te geven, aangezien dit afhankelijk is van verschillende factoren, zoals de grootte van het dak, de hoeveelheid isolatie die wordt toegepast, de stroom- en verwarmingstarieven in de regio en hoe vaak je de verwarming aanzet. Maar over het algemeen zullen de kosten voor dakisolatie meestal binnen enkele jaren worden terugverdiend door de energiebesparing die het oplevert.

  Bijvoorbeeld, als je €3.000 uitgeeft aan dakisolatie en uw energierekening daalt met €300 per jaar, dan zou u de investering binnen 10 jaar hebben terugverdiend.

  Het is ook belangrijk om te vermelden dat dakisolatie niet alleen geld bespaart door energiebesparing, maar het verhoogt ook de waarde van jouw woning en verbetert het comfort. Bij verkoop van het huis zullen deze factoren ook bijdragen aan een hogere verkoopprijs.

  Besparing van dakisolatie

  Dakisolatie kan een aanzienlijke besparing op jouw energierekening opleveren. Het precieze percentage dat je kunt besparen, is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van jouw dak, de hoeveelheid isolatie die je toepast en de verwarmingstarieven in jouw regio.

  Maar over het algemeen kun je verwachten dat je tussen de 15% en 25% bespaart op jouw energierekening door het isoleren van het dak. In sommige gevallen kan de besparing zelfs hoger zijn, afhankelijk van de huidige toestand van jouw isolatie en hoe vaak je jouw verwarming gebruikt.

  Het is belangrijk om te vermelden dat dakisolatie niet alleen jouw energiekosten vermindert, maar ook jouw comfort en leefkwaliteit verhoogt. Je zult minder snel een koude woning hebben en de verwarming hoef je minder hoog te zetten, wat resulteert in een aangenamer binnenmilieu.

  Wat zeggen onze klanten

  Kitty Iding
  5 van 5 sterren
  Read More
  Aantal keren in het hele proces heel vriendelijk en professioneel geholpen. Ze hebben ook goede contacten mbt uitvoering. Wat hier fijn is dat alle contacten via 1 persoon lopen, incl vragen over subsidies en zo. Met verbouwen en verduurzamen heb ik al zoveel partijen te coördineren, dit neemt een deel van die zorg weg.
  Ida Gabeler
  5 van 5 sterren
  Read More
  Marck heeft ons op uitstekende wijze informatie gegeven over de mogelijkheden die er zijn om onze woning te verbeteren en zeker ook belangrijk over de subsidiemogelijkheden. Verder zal hij ervoor zorgen dat we benaderd worden door partijen om ons een passend aanbod te doen.
  Manu Blok
  5 van 5 sterren
  Read More
  Heel fijn advies, fijn geholpen met een nieuw energiecontract
  John Jansen
  5 van 5 sterren
  Read More
  Goeie tips en kennis van zaken over vloer- en bodemisolatie
  Lotte scholte Lubberink
  5 van 5 sterren
  Read More
  Duidelijk advies, snelle communicatie.
  Marten Van Der Zee
  5 van 5 sterren
  Read More
  Marck weet voortvarend en to the point e wegwijs te maken in de ingewikkelde wereld van verduurzaming.
  Charissa Prein
  5 van 5 sterren
  Read More
  Adviseur was erg vriendelijk aan de telefoon, dacht mee en nam de tijd voor het gesprek.
  Teun van Breda
  5 van 5 sterren
  Read More
  Fijn en open gesprek gehad over verduurzaming van de woning. Eerlijk en duidelijk antwoord tot besluit. Hartelijk dank voor het adviesgesprek!
  BFC Muller
  5 van 5 sterren
  Read More
  Een fijn gesprek gehad met de medewerkers. Kreeg professioneel advies, we konden bellen als we nog vragen hadden. We raden dit bedrijf zeker aan!
  Ada Ouwehand
  5 van 5 sterren
  Read More
  De enthousiaste medewerkers van Bureau voor Verduurzaming zijn heel behulpzaam en denken goed met je mee in het maken van een goede keuze voor het isoleren van je woning.
  Marianne Hogeman
  5 van 5 sterren
  Read More
  Info gekregen over spouwmuur isolatie en vloerisolatie. Weer iets meer wegwijs geworden in isolatieband. En weet nu ook op welke certificering ik kan letten.
  Noortje Kars
  5 van 5 sterren
  Read More
  Leuk contact en oprecht maatwerk. Goed geprijsde offertes ook. Garantie op het werk en er wordt meegedacht in subsidies. Als je je woning wilt isoleren zou ik dit Bureau zeker aanbevelen!
  A van Oudvorst
  5 van 5 sterren
  Read More
  Heldere en duidelijke info over verduurzaming. Erg prettige wijze waarop dit werd gegeven. Goede tips. Kortom zeer positief en aan te raden
  Wise Westley
  5 van 5 sterren
  Read More
  Ik heb professioneel advies gekregen op een vriendelijke manier. Ze denken met je situatie mee, en leggen je alle opties voor, ook met eventuele subsidies die er voor alle opties zijn.
  Sonja Flips
  5 van 5 sterren
  Read More
  Adviesgesprek gehad met Mark Janssen. Mark nam uitgebreid alle mogelijkheden met mij door mbt spouwmuur en vloerisolatie waarna hij direct een keurige offerte mailde. Prima advies, rustige en gezellige toon. Aanrader !
  Mark Van kouteren
  5 van 5 sterren
  Read More
  Twee keer telefonisch contact gehad. Ze nemen ruim de tijd, meer dan een uur, om de situatie goed te schetsen en geven vervolgens verschillende ideeën waar je uit kan kiezen. Ik werd afgeraden om de duurdere optie te nemen met een gedegen uitleg daarachter. Vond dat eerlijk en verfrissend. Nu brengen ze mij met de uitvoerders in contact en blijven ze gedurende het hele proces beschikbaar. Zeker de moeite waard we s te luisteren.
  Wbi
  5 van 5 sterren
  Read More
  Goede uitleg. Direct volgende dag al inspectie gehad. Ook zeer duidelijke en vriendelijke uitleg. Duidelijke offerte ontvangen. Prima dus.
  Ivo Noij
  5 van 5 sterren
  Read More
  Ik ben echt super geholpen, en uitgebreid alles isolatie maatregelen besproken. Deskundig en eerlijk advies van onafhankelijke partij.
  Bianca Marco
  5 van 5 sterren
  Read More
  Er wordt echt de tijd genomen voor een persoonlijk maatwerk gesprek. Duidelijke informatie en uitstekende opvolging van de afspraken. De duurzame aanpak (lokaal clusteren van klussen) vind ik daarnaast een bonus!
  Houten Dromen
  5 van 5 sterren
  Read More
  Snel contact nadat ik een aanvraag had gedaan. Duidelijke uitleg over welke mogelijkheden er zijn voor isolatie en wat geschikt is voor ons huis. Een week later stond er al iemand op de stoep voor een technisch onderzoek en nog een week later was de vloer geïsoleerd. Wij zijn zeer tevreden.
  A. van Driel
  5 van 5 sterren
  Read More
  Mijn aanvraag betrof het onderzoek en eventuele verbetering van de bestaande spouwmuurisolatie van mijn woning. Het telefoongesprek met de adviseur van dit bureau was niet alleen zeer verhelderend maar ook prettig. Zijn objectieve informatie heeft mij echt geholpen bij mijn besluitvorming.
  Bertina Jansma
  4 van 5 sterren
  Read More
  Voor zover mogelijk, was er een duidelijke en open houding van de adviseur van BvV. Er werd de tijd genomen om alles door te spreken; ik werd niet met een 10 minuten verkooppraatje 'binnengehaald'. De offerte was prima geprijst tov van andere offertes. Enige wat jammer was, was het uiteindelijke verschil in de 1e- en definitieve offerte. Maar ook dat is uiteindelijk goed en klantvriendelijk opgelost. We hebben er een fijn gevoel aan overgehouden en raden dit bureau zeker aan!
  A. Stam
  5 van 5 sterren
  Read More
  Meerdere malen telefonisch contact gehad met isolatieadviseur Marck. Niet de typische telefonische verkoop maar kundig advies, goede uitleg, materiaalkennis en begrijpelijke antwoorden op vragen. Hij is de vaste contactpersoon voor de offertes en reageert snel op vragen per e-mail. Vraagt altijd eerst netjes of het uitkomt, er wordt per sms en telefonisch gecheckt of de inspectieafspraak nog steeds goed uitkomt. Uitvoering van de isolatie vindt plaats door een lokaal bedrijf, Duits Isolatie.
  Previous
  Next

  Materialen dakisolatie

  Er zijn verschillende materialen mogelijk om het dak te isoleren. Het juiste materiaal kiezen is afhankelijk van de huidige/ toekomstige situatie van de zolder en wat het budget is. Onze adviseur zijn expert op het gebied van dakisolatie en kunnen onafhankelijke advies geven op basis van de woonsituatie en jouw wensen en behoeften als woningeigenaar.
  Er zijn verschillende soorten dakisolatie die je kunt kiezen, afhankelijk van jouw specifieke behoeften en budget. Hier zijn enkele populaire opties:
  1. Glaswol isolatie: Glaswol isolatie is een van de meest populaire keuzes voor dakisolatie. Het is gemaakt van gerecyclede glasvezels en is duurzaam, brandveilig en milieuvriendelijk. Glaswol is ook eenvoudig te installeren en heeft uitstekende thermische en akoestische isolatie-eigenschappen.

  2. PUR isolatie: Polyurethaan (PUR) isolatie is een andere veelgebruikte optie voor dakisolatie. Het is sterk, licht en heeft een hoge isolatiewaarde. Het is ook waterdicht en heeft uitstekende luchtdichtheidseigenschappen.

  3. XPS isolatie: Extrudeerde polystyreen (XPS) isolatie is een andere populaire keuze voor dakisolatie. Het is gemaakt van gerecycled plastic en heeft een hoge thermische isolatiewaarde. XPS is ook water- en luchtdicht, en heeft een lange levensduur.

  4. EPS isolatie: Expanded polystyreen (EPS) isolatie is een budgetvriendelijke optie voor dakisolatie. Het is gemaakt van beperkt gerecycled plastic en is licht en eenvoudig te installeren. Hoewel EPS minder thermische isolatie biedt dan andere soorten isolatie, is het nog steeds een aantrekkelijke optie.

  5. Minerale wol isolatie: Minerale wol isolatie is gemaakt van natuurlijke materialen en heeft een hoge thermische en akoestische isolatiewaarde. Het is ook brandveilig en milieuvriendelijk. Minerale wol is echter iets duurder dan andere soorten dakisolatie.

  Er is geen “beste” keuze voor dakisolatie, aangezien elke optie zijn eigen unieke voordelen en nadelen heeft. Het is belangrijk om de verschillende soorten dakisolatie te overwegen en te beslissen welke het beste bij de specifieke situatie past. Bespreek jouw dakisolatie-behoeften met een van onze specialisten om te helpen bij het maken van een weloverwogen beslissing.

  Installatie door specialisten

  Bureau voor Verduurzamen heeft partners over heel Nederland. Wij selecteren de beste partner om in uw regio de werkzaamheden uit te voeren. Samen met onze partners kunnen wij u advies op maat aanbieden. Hiermee gaan wij kijken naar wat de opbrengsten zijn, de totale investering, de terugverdienperiode en welke extra mogelijkheden er allemaal zijn.

  Insula_Keurmerk
  SKG-IKOB-logo

  Zijn er nog twijfels?

  Wij helpen je graag verder. Maak een afspraak voor een adviesgesprek met onze adviseur.

  Bureau voor Verduurzamen
  4.7 88 Google beoordelingen