Persoonlijk en onafhankelijk advies
Offerte op maat
Ondersteuning bij de uitvoering

Aardgasvrij wonen

De komende jaren moeten miljoenen woningen van het gas af. Dat betekent dat de woning niet meer verwarmt wordt met gas maar met een andere bron van energie. Maar vooral dat we verwarmen met veel minder gas of stroom dan we eerst deden. Om de woning van het gas af te halen is het belangrijk om het warmte verlies zoveel mogelijk te beperken in de woning. Aardgasvrij wonen begint dus met goede isolatie.

Wat is aardgasvrij wonen

Bij het opwekken van energie met aardgas komt CO2 vrij. Met de huidige doelen binnen het klimaatakkoord moeten we richting CO² neutraal. Alle woningen moeten stapsgewijs van het gas af. Door het aanpassen van woningen kunnen deze straks duurzaam verwarmd worden met bijvoorbeeld groene stroom of via het warmtenet.Om van het gas af te gaan moet de woning daarvoor wel geschikt zijn. De eerste stap om te beoordelen of de woning geschikt is om van het gas af te gaan is goede isolatie. Ook moet de ventilatie binnen de woning goed zijn. Zijn bijvoorbeeld de gevels, het dak en de vloer geïsoleerd volgens de standaard?


> Meer informatie over isolatie mogelijkheden lees je hier.


Het verwarmen zonder aardgas kan met behulp van een warmtepomp. De beste stap is om direct te kiezen voor een volledige elektrische warmtepomp. Als tussenstap kan er ook een hybride warmtepomp geplaatst worden. Bij het plaatsen is het belangrijk dat de isolatie van de woning goed is maar ook dat de warmteafgifte systemen op een lage tempratuur kunnen verwarmen. Hiervoor moet je waarschijnlijk de huidige radiatoren vervangen of te kiezen voor vloerverwarming.

Verwarmen zonder gas

Er zijn meerdere mogelijkheden om het verwarmen van de woning te veranderen. Dit is onder andere het verwarmen door een hybride – of volledige warmtepomp. Ook kan de woning worden aangesloten op het warmtenet van de stad. Op deze manieren wordt de warmte in de woning aangevoerd. Ook de radiatoren veranderen mee bij het verwarmen zonder gas. Warmtepompen en warmtenetten met lage temperatuur werken het beste met vloerverwarming of speciale radiatoren die de woning kunnen verwarmen tot een tempratuur van rond de 55 graden.

Wat zeggen onze klanten

Kitty Iding
5 van 5 sterren
Read More
Aantal keren in het hele proces heel vriendelijk en professioneel geholpen. Ze hebben ook goede contacten mbt uitvoering. Wat hier fijn is dat alle contacten via 1 persoon lopen, incl vragen over subsidies en zo. Met verbouwen en verduurzamen heb ik al zoveel partijen te coördineren, dit neemt een deel van die zorg weg.
Ida Gabeler
5 van 5 sterren
Read More
Marck heeft ons op uitstekende wijze informatie gegeven over de mogelijkheden die er zijn om onze woning te verbeteren en zeker ook belangrijk over de subsidiemogelijkheden. Verder zal hij ervoor zorgen dat we benaderd worden door partijen om ons een passend aanbod te doen.
Manu Blok
5 van 5 sterren
Read More
Heel fijn advies, fijn geholpen met een nieuw energiecontract
John Jansen
5 van 5 sterren
Read More
Goeie tips en kennis van zaken over vloer- en bodemisolatie
Lotte scholte Lubberink
5 van 5 sterren
Read More
Duidelijk advies, snelle communicatie.
Marten Van Der Zee
5 van 5 sterren
Read More
Marck weet voortvarend en to the point e wegwijs te maken in de ingewikkelde wereld van verduurzaming.
Charissa Prein
5 van 5 sterren
Read More
Adviseur was erg vriendelijk aan de telefoon, dacht mee en nam de tijd voor het gesprek.
Teun van Breda
5 van 5 sterren
Read More
Fijn en open gesprek gehad over verduurzaming van de woning. Eerlijk en duidelijk antwoord tot besluit. Hartelijk dank voor het adviesgesprek!
BFC Muller
5 van 5 sterren
Read More
Een fijn gesprek gehad met de medewerkers. Kreeg professioneel advies, we konden bellen als we nog vragen hadden. We raden dit bedrijf zeker aan!
Ada Ouwehand
5 van 5 sterren
Read More
De enthousiaste medewerkers van Bureau voor Verduurzaming zijn heel behulpzaam en denken goed met je mee in het maken van een goede keuze voor het isoleren van je woning.
Marianne Hogeman
5 van 5 sterren
Read More
Info gekregen over spouwmuur isolatie en vloerisolatie. Weer iets meer wegwijs geworden in isolatieband. En weet nu ook op welke certificering ik kan letten.
Noortje Kars
5 van 5 sterren
Read More
Leuk contact en oprecht maatwerk. Goed geprijsde offertes ook. Garantie op het werk en er wordt meegedacht in subsidies. Als je je woning wilt isoleren zou ik dit Bureau zeker aanbevelen!
A van Oudvorst
5 van 5 sterren
Read More
Heldere en duidelijke info over verduurzaming. Erg prettige wijze waarop dit werd gegeven. Goede tips. Kortom zeer positief en aan te raden
Wise Westley
5 van 5 sterren
Read More
Ik heb professioneel advies gekregen op een vriendelijke manier. Ze denken met je situatie mee, en leggen je alle opties voor, ook met eventuele subsidies die er voor alle opties zijn.
Sonja Flips
5 van 5 sterren
Read More
Adviesgesprek gehad met Mark Janssen. Mark nam uitgebreid alle mogelijkheden met mij door mbt spouwmuur en vloerisolatie waarna hij direct een keurige offerte mailde. Prima advies, rustige en gezellige toon. Aanrader !
Mark Van kouteren
5 van 5 sterren
Read More
Twee keer telefonisch contact gehad. Ze nemen ruim de tijd, meer dan een uur, om de situatie goed te schetsen en geven vervolgens verschillende ideeën waar je uit kan kiezen. Ik werd afgeraden om de duurdere optie te nemen met een gedegen uitleg daarachter. Vond dat eerlijk en verfrissend. Nu brengen ze mij met de uitvoerders in contact en blijven ze gedurende het hele proces beschikbaar. Zeker de moeite waard we s te luisteren.
Wbi
5 van 5 sterren
Read More
Goede uitleg. Direct volgende dag al inspectie gehad. Ook zeer duidelijke en vriendelijke uitleg. Duidelijke offerte ontvangen. Prima dus.
Ivo Noij
5 van 5 sterren
Read More
Ik ben echt super geholpen, en uitgebreid alles isolatie maatregelen besproken. Deskundig en eerlijk advies van onafhankelijke partij.
Bianca Marco
5 van 5 sterren
Read More
Er wordt echt de tijd genomen voor een persoonlijk maatwerk gesprek. Duidelijke informatie en uitstekende opvolging van de afspraken. De duurzame aanpak (lokaal clusteren van klussen) vind ik daarnaast een bonus!
Houten Dromen
5 van 5 sterren
Read More
Snel contact nadat ik een aanvraag had gedaan. Duidelijke uitleg over welke mogelijkheden er zijn voor isolatie en wat geschikt is voor ons huis. Een week later stond er al iemand op de stoep voor een technisch onderzoek en nog een week later was de vloer geïsoleerd. Wij zijn zeer tevreden.
A. van Driel
5 van 5 sterren
Read More
Mijn aanvraag betrof het onderzoek en eventuele verbetering van de bestaande spouwmuurisolatie van mijn woning. Het telefoongesprek met de adviseur van dit bureau was niet alleen zeer verhelderend maar ook prettig. Zijn objectieve informatie heeft mij echt geholpen bij mijn besluitvorming.
Bertina Jansma
4 van 5 sterren
Read More
Voor zover mogelijk, was er een duidelijke en open houding van de adviseur van BvV. Er werd de tijd genomen om alles door te spreken; ik werd niet met een 10 minuten verkooppraatje 'binnengehaald'. De offerte was prima geprijst tov van andere offertes. Enige wat jammer was, was het uiteindelijke verschil in de 1e- en definitieve offerte. Maar ook dat is uiteindelijk goed en klantvriendelijk opgelost. We hebben er een fijn gevoel aan overgehouden en raden dit bureau zeker aan!
A. Stam
5 van 5 sterren
Read More
Meerdere malen telefonisch contact gehad met isolatieadviseur Marck. Niet de typische telefonische verkoop maar kundig advies, goede uitleg, materiaalkennis en begrijpelijke antwoorden op vragen. Hij is de vaste contactpersoon voor de offertes en reageert snel op vragen per e-mail. Vraagt altijd eerst netjes of het uitkomt, er wordt per sms en telefonisch gecheckt of de inspectieafspraak nog steeds goed uitkomt. Uitvoering van de isolatie vindt plaats door een lokaal bedrijf, Duits Isolatie.
Previous
Next

Woning duurzaam verwarmen

Om te berekenen wat het effect is van elektrisch verwarmen moet je het gasverbruik om zetten in kWh. Als vuistregel kun je aanhouden dat 1 m3 gas gelijk staat aan ongeveer 9 kWh. Een gemiddelde tussenwoning verbruikt ongeveer 1.300 m3. Het gemiddeld gasverbruik van een deze woning is dus te vergelijken met 11.700 kWh. Door het vervangen van alleen maar het gas naar stroom kan dus leiden tot een hoog verbruik aan stroom. Daarom is het belangrijk om de warmte die opgewekt wordt te behouden in de woning door middel van goede isolatie.

Stappenplan aardgasvrij

Het stappenplan aardgasvrij wonen geeft stap voor stap aan welke stappen belangrijk zijn om te zetten richting een aardgasvrije woning. Zo is het belangrijk om eerst te kiezen voor goede isolatie, ventilatie systeem met warmte terugwinning en dat alle kieren en naden gedicht zijn. De eerste stap richt zich op het voorkomen van onnodig warmteverlies door middel van het isoleren van de woning. Benieuwd naar de volgende stappen?

Bekijk alle stappen om aardgasvrij te wonen.

Kosten aardgasvrij wonen

De stap om te kiezen voor een gasvrije woning zet je pas als je huis goed geïsoleerd en de ventilatie goed is. Wanneer deze maatregelen niet voldoende zijn dan kun je onnodig veel energie verliezen. Als de woning nog geïsoleerd moet worden dan is de investering een stuk hoger. Met het isoleren van de spouwmuur, vloer en dak stijgen de kosten al snel met €9.000. De volgende stap is het over gaan op een warmtepomp, dan wel hybride of een volledige warmtepomp. Het aanschaffen van een warmtepomp kan via verschillende opties en gemiddeld kost dit 10.000 euro. Kom in contact met een van onze adviseurs om direct te weten wat voor jouw woonsituatie het beste werkt.

Laat je adviseren

Heb je behoefte aan advies over aardgasvrij wonen? Onze adviseurs staan voor je klaar voor onafhankelijk advies over hoe je jouw woning het beste aardgasvrij kan maken. Zowel het advies als de offertes zijn gericht op de situatie. Met een uitgebreid adviesgesprek bespreekt de adviseur welke duurzame mogelijkheden er zijn voor het aardgasvrij wonen en maakt een plan om dit stap voor stap uit te voeren.

Bureau voor Verduurzamen
4.7 88 Google beoordelingen