Dakisolatie – Wat is dakisolatie?

Dakisolatie is de perfecte maatregel om snel het energieverbruik van uw woning te verlagen. Doordat warme lucht opstijgt is isolatie van uw dak namelijk cruciaal om de stokkosten te drukken. Vaak gaat het hierbij om het aanbrengen van een laag purisolatie of KNAUF isolatie. De keuze tussen beide hangt af van uw budget en wensen. Bureau voor Verduurzaming probeert u te helpen bij deze keuze. Lees meer in onderstaand artikel of vraag een vrijblijvend advies aan.

Al overtuigd van dakisolatie en eigenlijk op zoek naar een uitvoerend bedrijf? Neem contact op en wij koppelen u aan een installateur in de buurt.

Voordelen dakisolatie – Waarom dakisolatie?

Dakisolatie heeft de volgende voordelen:

  • Lagere energierekening
  • Woning meer waard (hoger energielabel)
  • Constante binnentemperatuur
  • Zolder te gebruiken als woonruimte

Benieuwd naar de specifieke voordelen voor uw woning? Vraag het de expert met een advies of offerte.

Dakisolatie aan de binnen- of buitenkant?

Dakisolatie kan zowel aan de binnen- als buitenkant van uw woning aangebracht worden. Elk heeft zijn eigen voordelen. In het algemeen kan echter gesteld worden dat het isoleren van de binnenkant van uw dak een stuk gemakkelijker is. Hiervoor is het namelijk niet nodig om het gehele dak open te breken. Dat bespaart u een hoop kosten en overlast. Wilt u toevallig net uw dak verbouwen? Dan kunt u misschien beter wél kiezen voor dakisolatie aan de buitenkant.
Dakisolatie aanbrengen
Om de juiste keus te maken tussen isolatie van de binnenkant of de buitenkant is het verstandig een expert uw woning te laten inspecteren. Bel gerust of vul het formulier in en wij regelen dit voor u via onze isolatiepartner. Door de inspectie via ons aan te vragen weet u zeker dat u van onafhankelijk en eerlijk advies voorzien wordt zonder ergens aan vast te zitten.

Dakisolatie aanbrengen

Het aanbrengen van het materiaal kan in principe door de particulier zelf gedaan worden. Omdat dit werk echter tijdrovend en precies is (eventuele fouten zorgen voor lagere besparing) raden wij altijd aan om een bedrijf in te schakelen. Dan bent u verzekerd van zo min mogelijk overlast en een zo hoog mogelijke isolatiewaarde in uw woning. Bovendien scheelt het een hoop tijd en moeite.

Isolatie advies – Hoe kan ik mijn woning het beste isoleren?

Dat dakisolatie vele voordelen heeft staat vast. Echter zijn er nog vele andere mogelijkheden om uw woning te verduurzamen. Denk bijvoorbeeld aan spouwmuurisolatie of vloerisolatie maar ook zonnepanelen of een warmtepomp. De keuze tussen deze maatregelen hangt af van budget en uw wensen. Wilt u vooral besparen of ligt de focus op een hoger wooncomfort? Onze adviseurs kunnen u vrijblijvend alles vertellen over isolatie en andere duurzame maatregelen.

Vrijblijvend advies ontvangen? Bel ons of vul het formulier in en wij bellen u terug.

Dakisolatie offerte aanvragen

Bent u er al uit en wilt u liever gelijk een strakke offerte ontvangen? Ook dan kunnen wij u, via onze partner, helpen. Vul het formulier in en onze telefonische adviseur belt u op om de mogelijkheden te bespreken. Door via ons uw offerte uiteindelijk aan te vragen bent u verzekerd van een eerlijk advies dat past bij uw wensen.