Persoonlijk en onafhankelijk advies
Offerte op maat
Ondersteuning bij de uitvoering

Goedkoop = Duurkoop

De gevaren van open cel purschuim

Als het gaat om woningisolatie, zijn er talloze opties beschikbaar, waaronder open cel schuim. Maar wist je dat isoleren met open cel schuim mogelijk niet de beste keuze is voor jouw huis? Hier zijn een paar redenen waarom:

  1. Ten eerste biedt open cel schuim isolatie minder bescherming tegen vocht en luchtlekken dan gesloten cel schuim. Dit betekent dat er mogelijk vocht in de isolatie kan sijpelen, wat kan leiden tot schimmelgroei en andere problemen met de luchtkwaliteit.
  2. Ten tweede kan open cel schuim isolatie minder duurzaam zijn dan andere isolatie-opties. Het schuim kan krimpen na verloop van tijd, waardoor er gaten ontstaan in de isolatie en de isolatiewaarde afneemt.
  3. Ten derde kan open cel schuim isolatie een lagere brandwerendheid hebben dan andere isolatiematerialen. Dit kan een veiligheidsrisico vormen in het geval van een brand.
 

Open cel vaak verkeerd aangebracht

Zoals gezegd is open cel schuim erg vocht gevoelig. Daarom moet er bij open cel isolatiemateriaal altijd een bodemfolie worden aangebracht om optrekkend vocht tegen te gaan. Dit gebeurd echter niet altijd. Hierdoor kan de isolatielaag kletsnat worden. Deze natte met vocht doordrongen isolatielaag isoleert niet meer. 

 

Kortom, hoewel open cel schuim isolatie goedkoper kan zijn dan andere opties, kan het uiteindelijk duurder zijn in termen van energiebesparing en onderhoudskosten. Overweeg daarom om te investeren in een hoogwaardig isolatiemateriaal zoals gesloten cel schuim om ervoor te zorgen dat je huis goed beschermd is tegen vocht, luchtlekken en temperatuurveranderingen, terwijl de veiligheid en duurzaamheid worden gegarandeerd. 

 

Ik heb al open cel schuim, wat nu?

 

Wij helpen je deze isolatie te verwijderen. Als allereerste moet de pur van de vloer worden afgestoken. Vervolgens laten we het oude isolatie materiaal afzuigen dan wel stuk voor stuk weghalen. Natuurlijk helpen wij u ook met een nieuwe isolatie met bijvoorbeeld een gesloten cel pur isolatie. Neem vandaag nog contact op met onze professionele isolatiespecialist om de beste optie te kiezen voor jouw woning.

 

Bureau voor Verduurzamen
4.7 88 Google beoordelingen