Persoonlijk en onafhankelijk advies
Offerte op maat
Ondersteuning bij de uitvoering

Duurzaam wonen in 2023

Het is slim om je woning in de zomer te isoleren dat komt omdat het rustiger is in de isolatie markt waardoor er sneller bij jouw geïsoleerd kan worden door installateurs
Wel is het dit jaar drukker dan andere jaren dat komt door de hoge energierekening.
Mensen willen graag hun woning isoleren om te besparen op de energierekening.
Er zijn een aantal voordelen van isoleren in de zomer. Het is sneller geïnstalleerd, je woning voelt koeler aan de isolatie houd de warmte buiten in de zomer en in de winter blijft het binnen.
En je bent de drukte voor de meeste mensen isoleren pas in de winter want dan merk je dat de
energierekening omhoog gaat omdat je de kachel hoger moet zetten en omdat de warmte je woning verlaat.

Overzicht

2050 Nederland Energieneutraal

In 2050 moet Nederland energieneutraal zijn dus woningen moeten ook allemaal verduurzaamd
worden. Uiteindelijk heeft iedereen zijn woning verduurzaamd alleen is het
de vraag wanneer je begint met het verduurzamen. Hoe eerder je begint hoe beter dat is dat komt omdat je direct merkt als je isolatie hebt geïnstalleerd. Je bespaard direct geld en krijgt ook subsidie. Als je over een paar jaar pas begint met het overwegen met verduurzamen loop je geld mis. Het kan ook zijn dat het prijziger wordt. er zijn al veel mensen in Nederland die hun woning hebben geïsoleerd/verduurzaamd.

Betaalbaar voor iedereen

Iedereen moet hieraan mee kunnen doen. Ook mensen met een kleiner budget. Het kabinet zorgt dat dit mogelijk is door energiebespaarleningen en -hypotheken via het nationaal warmtefonds. Dit is ook mogelijk voor mensen die niet of beperkt kunnen lenen. zodat zij toch de mogelijkheid krijgen om hun woning te verduurzamen. zonder dat ze te veel betalen of met een restschuld blijven zitten. Mensen met een lager inkomen kunnen lenen tegen een 0%-rentetarief. Ook zijn de subsidies verhoogd en is het mogelijk om voor één isolatiemaatregel subsidie te krijgen. Wel krijg je hier maar 15% van het bedrag van en niet 30% als je 2 maatregelen neemt.

Wat kan je doen voor jouw woning?

Het beste wat je op dit moment kan doen is beginnen met het isoleren van je woning. Dit heeft veel voordelen. Ook de overheid wilt dat Nederlanders hun woning gaan verduurzamen.
het is slim om eerst te isoleren en daarna verder te gaan met andere verduurzamings maatregelen. Zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Geld besparen met je woning door te isoleren. Dat komt omdat koude lucht niet je huis binnenkomt en warme lucht niet weg gaat.

Het kabinet roept op om zoveel mogelijk energie te besparen. dat is omdat hoe minder energie wordt verbruikt, hoe minder gas nodig is om energie op te wekken. En dat is het doel van het kabinet: voorkomen dat er een gastekort ontstaat. Volgens het Bescherm en Herstelplan Gas zit Nederland in de eerste fase van de gascrisis. Die eerste fase geldt als een waarschuwing en de oproep die gedaan wordt, gaat uit van vrijwilligheid. Wat zijn de mogelijkheden energie te besparen  

Wij van Bureau voor Verduurzamen zijn een onafhankelijk adviesbureau dat graag mensen helpt door de energietransitie. Onze adviseurs helpen je met een verhelderend en situatiegericht adviesgesprek. We helpen je door het hele proces heen. Zet vandaag de eerste stap en vraag een adviesgesprek aan.

Twijfelt u nog?

Wij helpen u graag verder. Maak een afspraak voor een adviesgesprek met onze adviseur.
Bureau voor Verduurzamen
4.7 88 Google beoordelingen