Persoonlijk en onafhankelijk advies
Offerte op maat
Ondersteuning bij de uitvoering

Feiten en fabels

Misvattingen over woningisolatie

Woningisolatie is een geweldige manier om je huis energie-efficiënter te maken en geld te besparen op je energierekening. Helaas zijn er veel fabels en misvattingen over woningisolatie die veel mensen ervan weerhouden om te profiteren van de vele voordelen van isolatie. Hier zijn een paar veelvoorkomende fabels over woningisolatie die we graag willen ontkrachten:

Fabel 1: Isolatie is alleen nodig in oudere huizen.

  1. Dit is niet waar. Zelfs nieuwe huizen kunnen baat hebben bij extra isolatie. Goede isolatie kan de energie-efficiëntie van je huis aanzienlijk verbeteren, ongeacht de leeftijd van je huis.

Fabel 2: Isolatie is duur en niet de moeite waard.

  1. Hoewel de initiële kosten van isolatie hoog kunnen lijken, kan het op de lange termijn veel geld besparen op je energierekening. Bovendien zijn er veel subsidies en andere financieringsmogelijkheden beschikbaar om de kosten van isolatie te helpen compenseren.

Fabel 3: Isolatie kan vochtproblemen veroorzaken.

  1. Dit is een veelvoorkomende zorg, maar het is onjuist. Goede isolatie kan helpen vochtproblemen te voorkomen door het creëren van een barrière tegen vocht. Zorg er echter wel voor dat het isolatiemateriaal geschikt is voor jouw specifieke behoeften en dat het op de juiste manier wordt geïnstalleerd.

Fabel 4: Alle isolatiematerialen zijn hetzelfde.

  1. Dit is niet waar. Er zijn veel verschillende soorten isolatiematerialen beschikbaar, elk met hun eigen voordelen en nadelen. Het is belangrijk om te kiezen voor een materiaal dat past bij jouw specifieke behoeften en de omstandigheden van jouw huis.

Hopelijk heeft deze informatie een aantal van de meest voorkomende fabels over woningisolatie ontkracht. Als je overweegt om je huis te isoleren, neem dan contact op met onze isolatiespecialist die je kan helpen de beste opties te kiezen en je kan begeleiden door het isolatieproces.

Bureau voor Verduurzamen
4.7 88 Google beoordelingen