Wat is Kruipruimte Isolatie/bodemisolatie?

Nagenoeg elke woning heeft onder de vloer een kruipruimte maar wist u dat u deze ook kan isoleren? Door het gebruik van kruipruimte isolatie (ook wel bodemisolatie genoemd) kunt u extra besparen op de energierekening en kan bovendien schimmel onder uw vloer voorkomen worden. Daarnaast kan dit, zeker in combinatie met vloerisolatie, koude voeten voorkomen.

Kruipruimte isolatie materialen

Een kruipruimte kan op twee verschillende manieren geïsoleerd worden:

  1. Met parels
  2. Met Drowa chips

Beide methodes hebben hun eigen voor- en nadelen. Om te bepalen welke van de twee voor uw woning het beste is raden wij u aan contact op te nemen. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Voordelen kruipruimte isolatie:

  • Voorkomt tocht in huis
  • Voorkomt vochtproblemen onder de vloer
  • Hoger energielabel (woning meer waard)
  • Lichte besparing op de energierekening.

bodemisolatie

Waarom uw kruipruimte isoleren?

Het isoleren van een kruipruimte wordt vaak vergeten door particulieren bij het verduurzamen van de woning. Echter is juist de kruipruimte erg belangrijk om uw woning comfortabel te houden. Dit is namelijk de ruimte die voorkomt dat vocht/tocht/schimmel van onderen uw woning binnenkomt. Woont u dus in een vochtig gebied, dan kan kruipruimte isolatie erg nuttig zijn om overlast of zelfs schade in de woning te voorkomen (of vochtproblemen te stoppen). De besparing op uw energierekening is er ook met deze soort isolatie, maar deze is wel wat lager dan bij bijvoorbeeld vloerisolatie.

Kruipruimte isolatie raden wij dus vooral aan bij vocht of tochtproblemen onder uw woning. Wilt u echter vooral uw energierekening verlagen, dan raden wij aan eerst naar de andere isolatie maatregelen te kijken. Of bel ons gerust voor een advies op maat!

Vochtproblemen in de kruipruimte

Heeft u last van vocht in uw kruipruimte of onder de vloer van uw woning? Het kan zijn dat dit komt door een gebrek aan isolatie. Neem nu contact op en wij zorgen ervoor dat onze partner vrijblijvend een kijkje bij u komt nemen.

Kruipruimte isolatie-advies aanvragen

Benieuwd of kruipruimte isolatie bij uw woning en woonwensen past? Wij vertellen u graag meer in een adviesgesprek aan de telefoon of bij u thuis. Uiteraard is dit geheel vrijblijvend. Omdat wij niet enkel afhankelijk zijn van het aanbieden van kruipruimte-isolatie zijn wij bovendien productonafhankelijk. U weet dus zeker dat het advies eerlijk en betrouwbaar is.

Kruipruimte isolatie offerte

Weet u al zeker dat u kruipruimte-isolatie wilt toepassen? Of gewoon benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Vraag gerust hier een vrijblijvende offerte aan.