Persoonlijk en onafhankelijk advies
Offerte op maat
Ondersteuning bij de uitvoering

Een nieuwe ontwikkeling in Isolatie: Natuurvriendelijk Isoleren

Elk jaar kiezen duizenden huiseigenaren in Nederland ervoor om hun spouwmuren of daken te laten isoleren, een uitstekende stap richting een lagere energierekening, een comfortabeler huis en een beter klimaat. Maar, er schuilt een minder bekend probleem achter het traditionele isolatieproces – het kan leiden tot het verdwijnen van de verblijfplaatsen van huismussen, gierzwaluwen of vleermuizen, of zelfs tot hun dood. Hier is waar natuurvriendelijk isoleren in het spel komt. Als een van de eerste bedrijven in Nederland zijn wij getraind in deze nieuwe, innovatieve manier van isoleren.

Het belang van natuurvriendelijk isoleren

Bij het natuurvriendelijk isoleren van spouwmuren en daken nemen we een verantwoordelijke houding ten opzichte van het plaatselijke dierenleven. Wij zorgen dat de dieren de kans krijgen om te ontsnappen voordat het isolatieproces begint. Bovendien creëren we nieuwe verblijfplaatsen voor deze dieren, een win-win voor zowel het milieu als de dieren.

Het proces van natuurvriendelijk isoleren

Het natuurvriendelijk isoleren gebeurt in drie stappen:

We geven vogels en vleermuizen vóór de isolatie de kans om uit uw woning te vertrekken. We houden rekening met het broedseizoen van vogels en de kraamperiode en winterrust van vleermuizen om zo min mogelijk verstoring te veroorzaken. Het vrijmaken van de spouw kan door middel van het plaatsen van specifieke kastjes aan de spouwmuur. Hierdoor kunnen vleermuizen of vogels wel de spouw verlaten alleen niet meer terugkeren. 

Tijdens de isolatie zorgen we ervoor dat er voldoende plekken beschikbaar blijven voor de dieren, zodanig verwerkt dat ze voor u onzichtbaar zijn en het comfort van de isolatie niet beïnvloeden.

Volgens de Wet natuurbescherming is er een ontheffing nodig voor het isoleren van woningen met vogels of vleermuizen. Wij helpen bij het melden van uw woning om gebruik te maken van deze ontheffing.

Onze Betrokkenheid en Ervaring

Niet elk bedrijf is getraind in deze gespecialiseerde aanpak. Onze medewerkers hebben een uitgebreide training gevolgd en met succes het examen afgelegd, waardoor ze bekwaam zijn in het werken volgens de eisen van natuurvriendelijk isoleren. Ze hebben geleerd hoe belangrijk kwetsbare vogels en vleermuizen zijn voor de biodiversiteit in ons land en hoe ze op een correcte wijze een woning natuurvrij kunnen maken en nieuwe verblijfplaatsen in de spouw kunnen creëren.

Meer informatie over de mogelijkheden

Als een van de eerste bedrijven in Nederland die deze nieuwe manier van isoleren aanbiedt, staan we klaar om uw woning te verduurzamen zonder afbreuk te doen aan de lokale fauna. Bent u geïnteresseerd of wilt u meer weten? Neem contact met ons op, of bezoek onze website op www.natuurvriendelijkisoleren.nl
Bureau voor Verduurzamen
4.7 88 Google beoordelingen