Persoonlijk en onafhankelijk advies
Offerte op maat
Ondersteuning bij de uitvoering

Advies Warmtepomp

Verminder je gasrekening en wees minder afhankelijk van wisselende gasprijzen door een warmtepomp te nemen. Wat is een warmtepomp eigenlijk en hoe werkt het? Kijk of het ook voor jou een slimme zet is.

warmtepomp
Inspecteur-woningisolatie

Voordelen van een warmtepomp

Met het onafhankelijk advies bij Bureau voor Verduurzamen richten we ons onder andere op rendement, impact en comfort. Eén van de beste manieren om dit te bereiken is door dakisolatie. Hier zijn vier specifieke voordelen van dakisolatie die we graag onder de aandacht willen brengen:

Met een warmtepomp bespaar je elke maand op je energiekosten. Dat extra geld kun je gebruiken voor een weekendje weg, een nieuw project in huis, of wat je maar wilt.

Met een volledig elektrische warmtepompwarmtepomp ben je niet meer afhankelijk van de gasmarkt. Dat betekent minder zorgen over onverwachte prijsstijgingen.

Door te kiezen voor een warmtepomp, verlaag je niet alleen je eigen CO2-uitstoot, maar draag je ook bij aan een schonere wereld. Zo maak je niet alleen je woning, maar ook de aarde een beetje beter.

Hybride en volledig elektrische warmtepomp

Een hybride warmtepomp werkt samen met je bestaande gasketel. Deze combinatie is ideaal als een volledig elektrische oplossing niet haalbaar is, bijvoorbeeld vanwege ruimtegebrek of isolatie-uitdagingen. Een volledig elektrische warmtepomp neemt de gehele verwarmings- en koelingsbehoefte voor zijn rekening, zonder hulp van een gasketel.

Typen Warmtepompen voor Woningeigenaren

Installatie-warmtepomp

Wat zeggen onze klanten

Kitty Iding
5 van 5 sterren
Read More
Aantal keren in het hele proces heel vriendelijk en professioneel geholpen. Ze hebben ook goede contacten mbt uitvoering. Wat hier fijn is dat alle contacten via 1 persoon lopen, incl vragen over subsidies en zo. Met verbouwen en verduurzamen heb ik al zoveel partijen te coördineren, dit neemt een deel van die zorg weg.
Ida Gabeler
5 van 5 sterren
Read More
Marck heeft ons op uitstekende wijze informatie gegeven over de mogelijkheden die er zijn om onze woning te verbeteren en zeker ook belangrijk over de subsidiemogelijkheden. Verder zal hij ervoor zorgen dat we benaderd worden door partijen om ons een passend aanbod te doen.
Manu Blok
5 van 5 sterren
Read More
Heel fijn advies, fijn geholpen met een nieuw energiecontract
John Jansen
5 van 5 sterren
Read More
Goeie tips en kennis van zaken over vloer- en bodemisolatie
Lotte scholte Lubberink
5 van 5 sterren
Read More
Duidelijk advies, snelle communicatie.
Marten Van Der Zee
5 van 5 sterren
Read More
Marck weet voortvarend en to the point e wegwijs te maken in de ingewikkelde wereld van verduurzaming.
Charissa Prein
5 van 5 sterren
Read More
Adviseur was erg vriendelijk aan de telefoon, dacht mee en nam de tijd voor het gesprek.
Teun van Breda
5 van 5 sterren
Read More
Fijn en open gesprek gehad over verduurzaming van de woning. Eerlijk en duidelijk antwoord tot besluit. Hartelijk dank voor het adviesgesprek!
BFC Muller
5 van 5 sterren
Read More
Een fijn gesprek gehad met de medewerkers. Kreeg professioneel advies, we konden bellen als we nog vragen hadden. We raden dit bedrijf zeker aan!
Ada Ouwehand
5 van 5 sterren
Read More
De enthousiaste medewerkers van Bureau voor Verduurzaming zijn heel behulpzaam en denken goed met je mee in het maken van een goede keuze voor het isoleren van je woning.
Marianne Hogeman
5 van 5 sterren
Read More
Info gekregen over spouwmuur isolatie en vloerisolatie. Weer iets meer wegwijs geworden in isolatieband. En weet nu ook op welke certificering ik kan letten.
Noortje Kars
5 van 5 sterren
Read More
Leuk contact en oprecht maatwerk. Goed geprijsde offertes ook. Garantie op het werk en er wordt meegedacht in subsidies. Als je je woning wilt isoleren zou ik dit Bureau zeker aanbevelen!
A van Oudvorst
5 van 5 sterren
Read More
Heldere en duidelijke info over verduurzaming. Erg prettige wijze waarop dit werd gegeven. Goede tips. Kortom zeer positief en aan te raden
Wise Westley
5 van 5 sterren
Read More
Ik heb professioneel advies gekregen op een vriendelijke manier. Ze denken met je situatie mee, en leggen je alle opties voor, ook met eventuele subsidies die er voor alle opties zijn.
Sonja Flips
5 van 5 sterren
Read More
Adviesgesprek gehad met Mark Janssen. Mark nam uitgebreid alle mogelijkheden met mij door mbt spouwmuur en vloerisolatie waarna hij direct een keurige offerte mailde. Prima advies, rustige en gezellige toon. Aanrader !
Wbi
5 van 5 sterren
Read More
Goede uitleg. Direct volgende dag al inspectie gehad. Ook zeer duidelijke en vriendelijke uitleg. Duidelijke offerte ontvangen. Prima dus.
Ivo Noij
5 van 5 sterren
Read More
Ik ben echt super geholpen, en uitgebreid alles isolatie maatregelen besproken. Deskundig en eerlijk advies van onafhankelijke partij.
Bianca Marco
5 van 5 sterren
Read More
Er wordt echt de tijd genomen voor een persoonlijk maatwerk gesprek. Duidelijke informatie en uitstekende opvolging van de afspraken. De duurzame aanpak (lokaal clusteren van klussen) vind ik daarnaast een bonus!
Houten Dromen
5 van 5 sterren
Read More
Snel contact nadat ik een aanvraag had gedaan. Duidelijke uitleg over welke mogelijkheden er zijn voor isolatie en wat geschikt is voor ons huis. Een week later stond er al iemand op de stoep voor een technisch onderzoek en nog een week later was de vloer geïsoleerd. Wij zijn zeer tevreden.
A. van Driel
5 van 5 sterren
Read More
Mijn aanvraag betrof het onderzoek en eventuele verbetering van de bestaande spouwmuurisolatie van mijn woning. Het telefoongesprek met de adviseur van dit bureau was niet alleen zeer verhelderend maar ook prettig. Zijn objectieve informatie heeft mij echt geholpen bij mijn besluitvorming.
Previous
Next

Werking van een warmtepomp

De warmtepomp haalt warmte uit een duurzame bron zoals de buitenlucht, grondwater of de aarde.

Deze warmte wordt naar een warmtewisselaar geleid, waar het energieniveau wordt verhoogd.

Met behulp van een compressor wordt de warmte verder verhoogd naar een bruikbaar temperatuurniveau voor verwarming.

De opgewarmde vloeistof circuleert vervolgens door het verwarmingssysteem van de woning, zoals vloerverwarming of radiatoren. Indien van toepassing, kan de warmtepomp ook worden gebruikt om tapwater te verwarmen.

Na het afgeven van de warmte wordt de vloeistof weer afgekoeld en teruggeleid naar de warmtewisselaar, waarna het proces opnieuw begint.

Veelgestelde vragen over warmtepompen in Nederland

Een warmtepomp is een apparaat dat warmte uit een duurzame bron haalt (zoals lucht, water of aarde) en deze gebruikt om je woning te verwarmen.

Een warmtepomp haalt warmte uit een externe bron, verhoogt de temperatuur via een compressor en verspreidt deze warmte vervolgens door je huis via een verwarmingssysteem.

De kosten variëren sterk afhankelijk van het type warmtepomp en de specificaties van je woning. Prijzen kunnen variëren van enkele duizenden tot meer dan tienduizend euro. Bij een hybride warmtepomp installatie ligt de prijs rond de € 8500 en voor een volledig elektrische warmtepomp installatie ligt de prijs rond de € 16.000.

Dat hangt af van diverse factoren zoals isolatie, woninggrootte en jouw verwarmingsbehoeften. Na telefonische intake met de adviseur vindt er een grondige inspectie plaats. Deze  is vaak nodig om deze vraag te beantwoorden en er voor te zorgen dat er gekozen wordt voor een geschikte warmtepomp.

De voordelen zijn onder andere lagere energiekosten, minder CO2-uitstoot en een vermindering van afhankelijkheid van fossiele brandstoffen.

Ja, in Nederland zijn er verschillende subsidieregelingen beschikbaar voor het installeren van een warmtepomp. Zo is er een landelijke subsidie beschikbaar vanuit de Rijksoverheid.

Voor een hybride warmtepomp op buitenlucht krijg je tussen de € 1.950 tot 3.000 subsidie. Voor een volledige lucht/water-warmtepomp is het subsidiebedrag € 1.950 tot 3.750. Voor een bodem-warmtepomp start het subsidiebedrag bij € 3.750 en loopt op tot 5.100. (bron: Milieucentraal)

Een volledig elektrische warmtepomp vervangt de gehele gasverwarming, terwijl een hybride warmtepomp samenwerkt met een bestaande gasketel.

De besparing hangt af van je huidige energieverbruik en het type warmtepomp, maar veel huishoudens zien een significante daling in hun energiekosten. Met een hybride systeem bespaar je snel tot 70% aan gasverbruik. 

Sommige warmtepompen kunnen inderdaad ook koelen, dit wordt vaak aangeduid als een omkeerbare warmtepomp. Deze warmtepomp kan een kamer/ ruimte zowel voorzien van warme lucht als gekoelde lucht. 

Goede isolatie is aanbevolen voor een efficiënte werking van een warmtepomp en om maximale besparingen te realiseren. Vanuit de overheid is er een isolatiestandaard aanbevolen voor het aanduiden van de gewenste situatie.

Twijfelt u nog?

Wij helpen u graag verder. Maak een afspraak voor een adviesgesprek met onze adviseur.
Bureau voor Verduurzamen
4.7 88 Google beoordelingen