Persoonlijk en onafhankelijk advies
Offerte op maat
Ondersteuning bij de uitvoering

Zonnepanelen

Met zonnepanelen zorg je ervoor dat je eigen energie op een duurzame manier opwekt. Wist je echter dat panelen ook financieel een slimme investering zijn? Door de energie die je opwekt maar niet zelf gebruikt te “salderen” krijg je op basis van de geleverde energie een vergoeding van de overheid. Dit maakt het aanbrengen van zonnepanelen niet alleen een milieuvriendelijke, maar ook slimme investering.

Doe de verduurzamingscheck

Bereken binnen 1 minuut hoeveel jij kunt besparen door je huis te verduurzamen.

Overzicht

Eigen energie opwekken

Een zonnepaneel neemt zonlicht op en zet dit om in energie voor uw woning. Die energie kan door jouw woning gebruikt worden. Hierdoor hoef je minder dure energie in te kopen en bespaar je op de energierekening (met name in de zomer). Niet alleen op dagen met een strak blauwe hemel en volop zonneschijn lever zonnepanelen energie op. Ook met lichte bewolking vangen zonnepanelen deeltjes op en zetten deze om in stroom. Middels een omvormer wordt deze stroom omgezet in bruikbare stroom voor onder andere huishoudelijke apparaten.

Hoe werken zonnepanelen

Zonnepanelen een uitstekende manier om energie op te wekken voor eigen gebruik. Zonnepanelen werken door het omzetten van zonne-energie in elektriciteit, wat door middel van  cellen in de panelen gebeurt. Wanneer zonlicht op deze cellen valt, wordt het geabsorbeerd en veroorzaakt dit de beweging van elektronen. Deze beweging van elektronen creëert stroom, die vervolgens naar een omvormer gestuurd wordt om de stroom om te zetten van gelijkstroom naar wisselstroom.

Voor woningeigenaren is het belangrijk om de oriëntatie en helling van de panelen te overwegen bij de installatie, omdat dit invloed heeft op de opbrengst. Als de panelen meer energie opwekken dan er gebruikt wordt, kan deze energie worden opgeslagen in batterijen of teruggeleverd aan het elektriciteitsnet.

Zonnepanelen zijn ook een duurzame investering. Ze hebben weinig onderhoud nodig en kunnen decennia meegaan. Bovendien zijn ze efficiënt en betrouwbaar, en kunnen ze bijdragen aan een vermindering van de CO2-uitstoot.

Opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een investering die veel mensen overwegen om hun energiekosten te verlagen en hun duurzame energie-impact te verhogen. Het is belangrijk dat de opbrengsten van zonnepanelen kunnen variëren, afhankelijk van de specifieke situatie. Hieronder staan enkele opbrengsten die je kunt verwachten van de installatie van zonnepanelen:

Zonnepanelen maken gebruik van de gratis energie van de zon om elektriciteit op te wekken. Hierdoor kun je jouw energierekening verlagen, aangezien je minder afhankelijk bent van elektriciteit uit het energienetwerk.

Zonnepanelen zijn een investering die je over een aantal jaar terugverdient. Het rendement op de investering hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van het systeem, de zonnestraling in jouw regio en de verkoop van overtollige energie aan het energienetwerk.

Zonnepanelen zijn een duurzame manier om energie op te wekken, aangezien ze geen uitlaatgassen produceren en de energie-impact op het milieu verminderen.

Door het installeren van zonnepanelen kun je de waardestijging van jouw woning verhogen, aangezien veel mensen op zoek zijn naar huizen met een verlaagde energie-impact en lagere energiekosten.

Met zonnepanelen kun je zelf voorzien van elektriciteit, ook als er sprake is van stroomuitval. Hierdoor ben je minder afhankelijk van het energienetwerk.

Factoren die de opbrengst van zonnepanelen beïnvloeden

De opbrengst van zonnepanelen is afhankelijk van verschillende factoren die kunnen beïnvloeden hoeveel energie je kunt opwekken en hoeveel geld je kunt besparen. De belangrijkste factor is de helling van de zonnepanelen, de zoninstraling in jouw regio, de temperatuur, de grootte van het systeem en de kwaliteit van de zonnepanelen en de omvormer.

Oriëntatie en helling van de panelen zijn belangrijke factoren, aangezien de panelen het meest effectief zijn wanneer ze rechtstreeks gericht zijn op de zon. Een optimale oriëntatie en helling kunnen het verschil maken tussen een lage en hoge opbrengst.

De zonnestraling in jouw regio speelt ook een belangrijke rol, aangezien dit bepaalt hoeveel energie de panelen op kunnen wekken. Regio’s met veel zonnestraling zullen een hogere opbrengst hebben dan regio’s met minder zonnestraling.

Temperaturen kunnen ook een negatieve invloed hebben op de opbrengst, aangezien hoge temperaturen de prestaties van de panelen kunnen verminderen.

De grootte van het systeem en de kwaliteit van de panelen en omvormer spelen ook een rol in de opbrengst. Hoe groter het systeem, hoe meer energie het kan opwekken. En hogere kwaliteit panelen en omvormers zullen een hogere opbrengst opleveren dan lagere kwaliteit componenten.

Om de meest optimale opbrengst te krijgen is het belangrijk om deze factoren in aanmerking te nemen bij de aankoop en installatie van zonnepanelen.

Kosten van zonnepanelen

De kosten van zonnepanelen kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het aantal panelen, de grootte van het systeem, de locatie en de installatiekosten. Gemiddeld liggen de kosten voor een volwaardig zonnepaneelsysteem tussen de €5.000 en €15.000.

Het is belangrijk om te weten dat deze investering zich op lange termijn kan terugbetalen. Door zonne-energie op te wekken, kun je de energierekening verlagen en ben je minder afhankelijk van energiemaatschappijen. Bovendien profiteer je van voordelen en subsidies, wat de totale kosten verder kan verlagen.

Om te weten wat de investering voor jouw situatie gaat zijn kun je een adviesgesprek aanvragen en ga je samen met een specialist bekijken wat de kosten gaan zijn.
zonnepanelen-woning

Géén zonnepanelen mogelijk

Er zijn enkele omstandigheden waarin het niet mogelijk is om zonnepanelen te installeren. Hieronder staan enkele veelvoorkomende redenen waarom je geen zonnepanelen kunt krijgen:

Onvoldoende dakoppervlakte: Zonnepanelen hebben voldoende oppervlakte nodig om de gewenste hoeveelheid energie op te wekken. Als jouw dak niet groot genoeg is, is het mogelijk dat je geen voldoende hoeveelheid panelen kunt installeren.

Belemmering van de zonnestralen: Als er bomen, gebouwen of andere obstakels in de buurt zijn die de zonnestralen belemmeren, kun je wellicht minder energie opwekken dan je verwacht.

Belemmering door regelgeving: Sommige regels en wetten belemmeren de installatie van zonnepanelen. Dit kan onder andere te maken hebben met de uitstraling van jouw woning, de hoogte van het dak of de bescherming van historische gebouwen.

Slechte dakconditie: Als jouw dak niet sterk genoeg is om zonnepanelen te dragen, of als het dak ernstig beschadigd is, kun je geen zonnepanelen installeren.

Onvoldoende financiële middelen: Zonnepanelen kunnen een aanzienlijke investering zijn, en sommige woningeigenaren hebben gewoon niet het geld om ze te kopen en te installeren. Hiervoor zijn er verschillende financieren mogelijk zoals een energiebespaarlening.
zonnepanelen-dak

De voordelen van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een populaire manier om groene energie te genereren en hebben veel voordelen. Hieronder vind je enkele van de belangrijkste voordelen van zonnepanelen:

Duurzaamheid: Zonnepanelen zijn een duurzame manier om energie op te wekken. Ze gebruiken de zonne-energie die door de zon wordt uitgestraald en zetten deze om in bruikbare elektriciteit, waardoor ze een groene energiebron zijn.

Lage kosten: Eenmaal geïnstalleerd, zijn de kosten voor het opwekken van energie met zonnepanelen minimaal. Je bespaart op de lange termijn op uw energierekening, omdat je minder elektriciteit van het net hoeft te kopen.

Onderhoudsvrij: Zonnepanelen zijn onderhoudsvrij en hebben weinig onderhoud nodig. Ze hebben geen bewegende delen en zijn gemaakt om te functioneren onder de meest uitdagende weersomstandigheden.

Toename van de waarde van het huis: Zonnepanelen kunnen de waarde van jouw huis verhogen. Veel potentiële kopers zijn bereid meer te betalen voor een huis met zonnepanelen, omdat ze weten dat ze energie besparen en minder afhankelijk zijn van het energienet.

Bijdrage aan het milieu: Zonnepanelen dragen bij aan de reductie van de CO2-uitstoot en helpen bij het verminderen van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen.

Wat zeggen onze klanten

Kitty Iding
5 van 5 sterren
Read More
Aantal keren in het hele proces heel vriendelijk en professioneel geholpen. Ze hebben ook goede contacten mbt uitvoering. Wat hier fijn is dat alle contacten via 1 persoon lopen, incl vragen over subsidies en zo. Met verbouwen en verduurzamen heb ik al zoveel partijen te coördineren, dit neemt een deel van die zorg weg.
Ida Gabeler
5 van 5 sterren
Read More
Marck heeft ons op uitstekende wijze informatie gegeven over de mogelijkheden die er zijn om onze woning te verbeteren en zeker ook belangrijk over de subsidiemogelijkheden. Verder zal hij ervoor zorgen dat we benaderd worden door partijen om ons een passend aanbod te doen.
Manu Blok
5 van 5 sterren
Read More
Heel fijn advies, fijn geholpen met een nieuw energiecontract
John Jansen
5 van 5 sterren
Read More
Goeie tips en kennis van zaken over vloer- en bodemisolatie
Lotte scholte Lubberink
5 van 5 sterren
Read More
Duidelijk advies, snelle communicatie.
Marten Van Der Zee
5 van 5 sterren
Read More
Marck weet voortvarend en to the point e wegwijs te maken in de ingewikkelde wereld van verduurzaming.
Charissa Prein
5 van 5 sterren
Read More
Adviseur was erg vriendelijk aan de telefoon, dacht mee en nam de tijd voor het gesprek.
Teun van Breda
5 van 5 sterren
Read More
Fijn en open gesprek gehad over verduurzaming van de woning. Eerlijk en duidelijk antwoord tot besluit. Hartelijk dank voor het adviesgesprek!
BFC Muller
5 van 5 sterren
Read More
Een fijn gesprek gehad met de medewerkers. Kreeg professioneel advies, we konden bellen als we nog vragen hadden. We raden dit bedrijf zeker aan!
Ada Ouwehand
5 van 5 sterren
Read More
De enthousiaste medewerkers van Bureau voor Verduurzaming zijn heel behulpzaam en denken goed met je mee in het maken van een goede keuze voor het isoleren van je woning.
Marianne Hogeman
5 van 5 sterren
Read More
Info gekregen over spouwmuur isolatie en vloerisolatie. Weer iets meer wegwijs geworden in isolatieband. En weet nu ook op welke certificering ik kan letten.
Noortje Kars
5 van 5 sterren
Read More
Leuk contact en oprecht maatwerk. Goed geprijsde offertes ook. Garantie op het werk en er wordt meegedacht in subsidies. Als je je woning wilt isoleren zou ik dit Bureau zeker aanbevelen!
A van Oudvorst
5 van 5 sterren
Read More
Heldere en duidelijke info over verduurzaming. Erg prettige wijze waarop dit werd gegeven. Goede tips. Kortom zeer positief en aan te raden
Wise Westley
5 van 5 sterren
Read More
Ik heb professioneel advies gekregen op een vriendelijke manier. Ze denken met je situatie mee, en leggen je alle opties voor, ook met eventuele subsidies die er voor alle opties zijn.
Sonja Flips
5 van 5 sterren
Read More
Adviesgesprek gehad met Mark Janssen. Mark nam uitgebreid alle mogelijkheden met mij door mbt spouwmuur en vloerisolatie waarna hij direct een keurige offerte mailde. Prima advies, rustige en gezellige toon. Aanrader !
Mark Van kouteren
5 van 5 sterren
Read More
Twee keer telefonisch contact gehad. Ze nemen ruim de tijd, meer dan een uur, om de situatie goed te schetsen en geven vervolgens verschillende ideeën waar je uit kan kiezen. Ik werd afgeraden om de duurdere optie te nemen met een gedegen uitleg daarachter. Vond dat eerlijk en verfrissend. Nu brengen ze mij met de uitvoerders in contact en blijven ze gedurende het hele proces beschikbaar. Zeker de moeite waard we s te luisteren.
Wbi
5 van 5 sterren
Read More
Goede uitleg. Direct volgende dag al inspectie gehad. Ook zeer duidelijke en vriendelijke uitleg. Duidelijke offerte ontvangen. Prima dus.
Ivo Noij
5 van 5 sterren
Read More
Ik ben echt super geholpen, en uitgebreid alles isolatie maatregelen besproken. Deskundig en eerlijk advies van onafhankelijke partij.
Bianca Marco
5 van 5 sterren
Read More
Er wordt echt de tijd genomen voor een persoonlijk maatwerk gesprek. Duidelijke informatie en uitstekende opvolging van de afspraken. De duurzame aanpak (lokaal clusteren van klussen) vind ik daarnaast een bonus!
Houten Dromen
5 van 5 sterren
Read More
Snel contact nadat ik een aanvraag had gedaan. Duidelijke uitleg over welke mogelijkheden er zijn voor isolatie en wat geschikt is voor ons huis. Een week later stond er al iemand op de stoep voor een technisch onderzoek en nog een week later was de vloer geïsoleerd. Wij zijn zeer tevreden.
A. van Driel
5 van 5 sterren
Read More
Mijn aanvraag betrof het onderzoek en eventuele verbetering van de bestaande spouwmuurisolatie van mijn woning. Het telefoongesprek met de adviseur van dit bureau was niet alleen zeer verhelderend maar ook prettig. Zijn objectieve informatie heeft mij echt geholpen bij mijn besluitvorming.
Bertina Jansma
4 van 5 sterren
Read More
Voor zover mogelijk, was er een duidelijke en open houding van de adviseur van BvV. Er werd de tijd genomen om alles door te spreken; ik werd niet met een 10 minuten verkooppraatje 'binnengehaald'. De offerte was prima geprijst tov van andere offertes. Enige wat jammer was, was het uiteindelijke verschil in de 1e- en definitieve offerte. Maar ook dat is uiteindelijk goed en klantvriendelijk opgelost. We hebben er een fijn gevoel aan overgehouden en raden dit bureau zeker aan!
A. Stam
5 van 5 sterren
Read More
Meerdere malen telefonisch contact gehad met isolatieadviseur Marck. Niet de typische telefonische verkoop maar kundig advies, goede uitleg, materiaalkennis en begrijpelijke antwoorden op vragen. Hij is de vaste contactpersoon voor de offertes en reageert snel op vragen per e-mail. Vraagt altijd eerst netjes of het uitkomt, er wordt per sms en telefonisch gecheckt of de inspectieafspraak nog steeds goed uitkomt. Uitvoering van de isolatie vindt plaats door een lokaal bedrijf, Duits Isolatie.
Previous
Next

Het vermogen van zonnepanelen

Het vermogen van een zonnepaneel wordt uitgedrukt in Watt-piek (Wp). Het vermogen van een zonnepaneel is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het paneel, de kwaliteit van de cellen en de efficiëntie van het paneel.

Een gemiddeld zonnepaneel heeft een vermogen van ongeveer 250 tot 400 Wp. Het vermogen van het zonnepaneel bepaalt hoeveel elektriciteit het paneel in een bepaalde periode kan opwekken. Het is belangrijk om het vermogen van een zonnepaneel in verhouding te zien tot de hoeveelheid energie die je nodig hebt.

Het vermogen van een zonnepaneel is niet constant, maar varieert afhankelijk van verschillende factoren, zoals het weer, de tijd van de dag en de stand van de zon. Het maximale vermogen van een zonnepaneel wordt bereikt als de zon op zijn hoogste staat en de zonnestraling sterk is.

Vermogen zonnepanelen berekenen

Het vermogen van zonnepanelen is een belangrijke factor bij de bepaling van de opbrengsten van de panelen. Om het vermogen te berekenen, zijn verschillende factoren van belang.

Een eerste factor is de grootte van het zonnepaneel. Het vermogen is direct gerelateerd aan de oppervlakte van het paneel. Hoe groter het paneel, hoe hoger het vermogen.

Een tweede factor is de efficiëntie van het zonnepaneel. De efficiëntie bepaalt hoeveel zonlicht het paneel kan omzetten in elektriciteit. Hoe hoger de efficiëntie, hoe meer elektriciteit het paneel kan opwekken.

Een derde factor is de kwaliteit van de zonnecellen in het paneel. De kwaliteit van de cellen bepaalt hoeveel licht het paneel kan opvangen en omzetten in elektriciteit. Hoe beter de kwaliteit van de cellen, hoe hoger het vermogen.

Voorbeeld berekening vermogen zonnepanlen

Om het vermogen van zonnepanelen te berekenen kan je een schatting maken van voor totaal vermogen je benodigd bent om je stroomverbruik te compenseren. Voor de berekening heb je 2 factoren nodig: het jaarlijkse stroomverbruik in kWh en de omrekenfactor van 0,85. Een concreet voorbeeld:

Voorbeeld van een gezin van 4 personen die per jaar een verbruik hebben van 6.000 kWh. Door het jaarlijkse verbruik te delen door de omrekenfactor krijg je het totale aantal vermogen dat de zonnepanelen moet opleveren, namelijk 6000 kWh ÷ 0,85 = 7.059 Wp.

Met een paneel dat 400 Wp opbrengt heb je gemiddeld 18 zonnepanelen. Met deze totale installatie wek je ongeveer evenveel stroom op als dat je elektriciteit verbruikt.

Het installeren van zonnepanelen

De installatie van zonnepanelen is een proces waarbij panelen op het dak worden geplaatst en aangesloten op een omvormer. Voordat de installatie begint, inspecteert de installateur het dak om de beste plaats voor de panelen te bepalen. Hij bereidt het dak voor, plaatst de panelen en bevestigt ze stevig. Vervolgens sluit hij de elektrische draden aan en test hij het systeem. Als alles goed functioneert, overhandigt hij het systeem aan de eigenaar. De installatie van zonnepanelen is een effectieve manier om energie op te wekken en te besparen op energiekosten.

Na de inspectie van het dak, bereidt de installateur het dak voor door eventuele obstakels, zoals dakpannen, te verwijderen en het dak schoon te maken. Het totale oppervlak van het dak is dan gereed om het systeem te plaatsen waar de zonnepanelen op bevestigd worden.

De installateur bevestigt vervolgens de steunstructuur op het dak, waarop de zonnepanelen zullen worden geplaatst. Deze structuur moet stevig en waterdicht zijn. In Nederland hebben we vaak te maken met sterke wind en regen. Het versterken van de structuur is daarom van extra belang.

De installateur plaatst de panelen op de steunstructuur en bevestigt ze stevig. Hij zorgt ervoor dat de panelen op de juiste manier gericht zijn, zodat ze zo veel mogelijk licht opvangen. Op basis van de inspectie is de juiste hellingshoek bepaald en de richting waar de zonnepanelen moeten liggen. Ook door de schaduwberekening is de meeste effectieve plek bepaald voor het plaatsen van de zonnepanelen.

Nadat de panelen zijn geplaatst, sluit de installateur de elektra aan op de panelen en de omvormer. Alle kabels moeten zorgvuldig aangesloten worden en beschermd van weersinvloeden en ongedierte.

Tenslotte test de installateur het systeem om te zorgen dat alles goed functioneert en past hij eventueel de instellingen aan om het rendement van het systeem te verbeteren. Zo  profiteer je direct na installatie van het maximale rendement van de panelen.

Als laatste, overhandigt de installateur het systeem aan jouw als woningeigenaar. Hierbij krijg je uitleg over hoe het systeem werkt en hoe het onderhouden moet worden.

zonnepanelen-dak-woning

Dak geschikt voor zonnepanelen

Het plaatsen van zonnepanelen op je dak is een uitstekende manier om energie op te wekken en je vermogen om zelf energie op te wekken te vergroten. Maar voordat je zonnepanelen op je dak installeert, is het belangrijk om te bepalen of je dak geschikt is. Hier zijn enkele belangrijke factoren om in overweging te nemen bij de beoordeling van de geschiktheid van je dak voor zonnepanelen:

Richting van het dak en helling: Het is belangrijk dat je dak gericht is naar het zuiden en een helling heeft van ongeveer 30 graden. Dit zorgt ervoor dat de zonnepanelen de meeste energie kunnen opwekken.

Schaduw op het dak: Zonnepanelen werken het beste wanneer ze niet in de schaduw staan. Controleer daarom of er geen obstakels zijn zoals bomen, gebouwen of andere structuren die schaduw op het dak werpen.Dakoppervlakte: Je dak moet groot genoeg zijn om de hoeveelheid zonnepanelen te plaatsen die je nodig hebt om de gewenste hoeveelheid energie op te wekken. Het is ook belangrijk om te overwegen of er voldoende plaats is op het dak voor installatie, onderhoud en toekomstige uitbreiding.

Dakconstructie: Het is belangrijk om te weten wat voor soort dak je hebt en of de constructie sterk genoeg is om de zonnepanelen te dragen. Het is aan te bevelen om een professional te raadplegen om de geschiktheid van je dak te beoordelen.

Werking van zonnepanelen in de winter

Zonnepanelen werken door het opvangen van het zonlicht en om te zetten in elektriciteit. In de winter is er minder zonlicht beschikbaar, waardoor de hoeveelheid energie die zonnepanelen opwekken lager is dan in de zomer.

Echter, zonnepanelen kunnen nog steeds energie opwekken zelfs in bewolkte of bewolkte dagen, dus ze zijn nog steeds nuttig in de winter. Bovendien is de efficiëntie van zonnepanelen onafhankelijk van de temperatuur, dus ze werken net zo goed in de winter als in de zomer.

Al met al zijn zonnepanelen nog steeds nuttig in de winter en kunnen ze helpen om de energiekosten te verlagen en het milieu te beschermen, hoewel ze minder energie opwekken dan in de zomer.

Soorten zonnepanelen in Nederland

In Nederland zijn er verschillende soorten zonnepanelen beschikbaar voor consumenten en bedrijven die op zoek zijn naar manieren om energie op te wekken. Hieronder staan enkele van de meest populaire soorten zonnepanelen die in Nederland gebruikt worden:

  1. Monokristallijne zonnepanelen: Dit zijn de meest voorkomende zonnepanelen en zijn gemaakt van zuiver silicium. Ze zijn zwart van kleur en hebben een hoge efficiëntie, wat betekent dat ze meer energie opwekken dan andere soorten zonnepanelen.


  2. Polykristallijne zonnepanelen: Deze zonnepanelen zijn gemaakt van minder zuiver silicium en hebben een blauwe kleur. Ze hebben een lagere efficiëntie dan monokristallijne zonnepanelen, maar zijn goedkoper.


  3. Thin-film zonnepanelen: Thin-film zonnepanelen zijn een andere populaire keuze in Nederland. Ze zijn gemaakt van dunne lagen van materiaal, zoals cadmiumtelluride of amorf silicium, en zijn flexibel en lichter dan kristallijne zonnepanelen.


De keuze voor de juiste soort zonnepaneel hangt af van de specifieke behoeften en het budget. Vraag nu vrijblijvend advies om te bepalen welk type zonnepaneel het beste past bij jouw specifieke situatie.

Afmetingen van zonnepanelen

Er zijn verschillende afmetingen van zonnepanelen beschikbaar. Afhankelijk van de ruimte op het dakoppervlak en de richting van het dak bepaalt mede de juiste afmeting. Hieronder staan enkele van de meest voorkomende afmetingen:
  1. Standaardafmetingen: De meest voorkomende afmeting van zonnepanelen is ongeveer 165 cm x 99 cm. Dit zijn de meest voorkomende afmetingen en ze zijn eenvoudig te installeren op de meeste daken.

  2. Aangepaste afmetingen: Sommige zonnepanelen hebben speciale afmetingen nodig voor de specifieke situatie van het dak. Dit kan door bijvoorbeeld het totale dakoppervlakte. In dat geval is het mogelijk om aangepaste afmetingen te krijgen die voldoen aan de specifieke vereisten.

  3. Micro- en mini-zonnepanelen: Micro- en mini-zonnepanelen zijn kleinere afmetingen en zijn meestal beschikbaar in afmetingen van ongeveer 33 cm x 16,5 cm tot 65 cm x 32,5 cm. Ze zijn een goede optie voor woningeigenaren die beperkte ruimte hebben en toch willen investeren in zonne-energie.

De salderingsregeling van zonnepanelen

De salderingsregeling is een regeling in Nederland die woningeigenaren en bedrijven die zonnepanelen hebben, de mogelijkheid biedt om overtollige energie terug te leveren aan het energienet. Hierdoor kunnen ze de opgewekte energie direct gebruiken of opslaan voor later gebruik, in plaats van het te verkopen aan een energieleverancier.

Met de salderingsregeling wordt de productie en het verbruik van zonne-energie geregistreerd. Als er meer energie wordt opgewekt dan wordt verbruikt, wordt het verschil gecrediteerd op de energierekening. Dit kan dan worden gebruikt om de energierekening verder te verlagen.

Het doel van de salderingsregeling is om te stimuleren dat mensen zelf energie opwekken, in plaats van het aan te kopen van een energieleverancier. Hierdoor kan Nederland meer duurzame energie produceren en de afhankelijkheid van schone energie verhogen.

Een belangrijke voorwaarde voor deelname aan de salderingsregeling is dat het zonnepaneelsysteem moet voldoen aan bepaalde technische eisen en er moet sprake zijn van een slimme metersysteem, waarmee de energieproductie en het verbruik worden gemeten.

Advies voor zonnepanelen

Ben je op zoek naar een duurzame oplossing voor de energiebehoefte van de woning? Overweeg dan om zonnepanelen te installeren! Maar hoe weet je of het dak geschikt is en welke soort en afmeting zonnepanelen het beste bij jouw specifieke situatie past?

Onze ervaren adviseurs kunnen je helpen bij het bepalen van de juiste soort en afmeting zonnepanelen voor jouw dak. Daarnaast kunnen zij je informeren over de beschikbare subsidies en financiële voordelen.

Neem contact met ons op voor advies over zonnepanelen. Wij helpen je graag verder bij het realiseren van zonnepanelen!
Bureau voor Verduurzamen
4.7 88 Google beoordelingen