Persoonlijk en onafhankelijk advies
Offerte op maat
Ondersteuning bij de uitvoering

Isolatie en zonnepanelen: oplossing tegen torenhoge energieprijzen

Je ontkomt er niet aan: de torenhoge prijzen van energie. De gasprijzen zijn nog nooit zo hoog geweest en volgens verschillende experts zijn we nog niet aan het einde van de extreem hoge prijzen. Maar wat zijn nu de beste manieren om een hoge energierekening te voorkomen. Dat doe je door eerst energie te besparen en daarna de focus te leggen op het opwekken van je eigen energie. Met je eigen energietransitie richt je je op een einddoel.

Overzicht

Hoofdprijs energie door variabel contract

De helft van de huishoudens in Nederland heeft een variabel energiecontract hierdoor kunnen
energiemaatschappijen 2 keer per jaar de prijs aanpassen maar dat mag ook in extreme
omstandigheden. Dat zie je nu met de hoge gas en energieprijzen daardoor betalen woningeigenaren met een variabel contract een stuk meer dan eigenaren  met een vast contract. Ook komt de stijging omdat energiemaatschappijen geen vast contract meer aanbieden. Het aanhouden van deze schommelende prijzen brengt veel onzekerheden met zich mee. De vraag heerst wat als ik mijn energierekening niet meer kan betalen? Steeds meer Nederlanders komen in energiearmoede terecht. 

Minder afhankelijk van energiemaatschappijen

Als je minder afhankelijk wilt worden van energiemaatschappijen en ook geld wilt besparen is de
beste manier om dat te doen door je huis te isoleren en daarna zonnepanelen en of een
warmtepomp te nemen. De reden dat je eerst goed moet isoleren is omdat je met isolatie
energieverspilling tegen gaat. Je creert als het ware een schil om de woning. Deze houdt de warmte binnen in de koude winter maanden en zorgt voor een aangename tempratuur in de zomer maanden. Je behoudt een constante tempratuur in de woning. Hiermee heb je continu een aangenaam wooncomfort. Vanuit de trias energetica wordt ook aangeraden om eerst te isoleren en daarna andere verduurzamende maatregelen te nemen zodat je geen geld verspilt.

Nederland per inwoner meeste zonnepanelen van Europa

Wereldwijd staat Nederland op de tweede plaats dat blijkt uit een rapport van SolarPower Europe. Wanneer je de woning goed hebt geïsoleerd ligt de focus op het energie opwekken. Dan gaat het om dat je je eigen energie gaat produceren door middel van het laten plaatsen van zonnepanelen.
Misschien ben je ook al van plan om zonnepanelen te laten installeren maar dat is niet de slimste keuze als je huis nog niet geïsoleerd is dat komt omdat je jouw gewonnen energie van de
zonnepanelen weer verliest als je woning niet is geïsoleerd. 

Bureau voor Verduurzamen ondersteunt mensen met hun eigen energietransitie. Dat doen wij door een verhelderd en onafhankelijk adviesgesprek met één van onze adviseurs. Zet de eerste stap naar duurzaam wonen.

Verduurzamen door specialisten

Bureau voor Verduurzamen heeft partners over heel Nederland. Wij selecteren de beste partner om in uw regio de werkzaamheden uit te voeren. Samen met onze partners kunnen wij u advies op maat aanbieden. Hiermee gaan wij kijken naar wat de opbrengsten zijn, de totale investering, de terugverdienperiode en welke extra mogelijkheden er allemaal zijn.

Insula_Keurmerk
SKG-IKOB-logo

Twijfelt u nog?

Wij helpen u graag verder. Maak een afspraak voor een adviesgesprek met onze adviseur.
Bureau voor Verduurzamen
4.7 88 Google beoordelingen