Wat is vloerisolatie?

Vloerisolatie is een extra laag isolatie die onder uw vloer wordt aangebracht. In de meeste gevallen gaat het hier om aangespoten pur of Tonzon. Door deze laag isolatie blijft koude lucht onder uw woning en komt deze niet tussen de spleten van uw vloer naar boven. Dit zorgt ervoor dat de temperatuur in huis stabieler is en houdt uw huis lekker warm (of koel in de zomer).

Wanneer vloerisolatie aanleggen?

Vloerisolatie is een aanrader voor de meeste woningen. Het is snel aangebracht en zorgt voor minder tocht in uw woning en daarmee ook een besparing op uw energierekening. Met vloerisolatie weet u bijvoorbeeld zeker dat u nooit last krijgt van koude voeten. Overweegt u vloerverwarming? Dan is vloerisolatie een absolute must om de warmte boven uw vloer (en niet eronder) te houden.

Heeft u last van vochtproblemen in uw woning? Kijk dan ook eens naar de mogelijkheden van kruipruimte isolatie.

Vloer isoleren: welke materialen zijn er?

Vloerisolatie met PUR
Er zijn verschillende materialen voor het isoleren van vloeren op de markt. Vaak is pur de beste oplossing. Door te isoleren met pur weet u namelijk zeker dat alle kleine kiertjes onder uw vloer netjes gedicht worden. Bovendien is deze optie, in tegenstelling tot Tonzon (het enige alternatief), makkelijker aan te brengen en beter bestand tegen vocht. Daarom raden wij vaak aan te kiezen voor deze vorm van vloerisolatie. Er zijn verschillende soorten pur op de markt. Onze adviseurs zijn productonafhankelijk en denken graag met u mee om te kijken welk materiaal bij uw woning past.

Past vloerisolatie bij mijn woning?

In nagenoeg alle huizen in Nederland is het mogelijk om vloerisolatie aan te brengen. Zelfs wanneer er geen kruipruimte is zijn er mogelijkheden om de vloer van bovenaf te isoleren. Tenzij uw woning dus al van deze maatregel voorzien is kan dit in elke woning aangebracht worden (technische uitzonderingen daargelaten).

Wanneer u precies wilt weten of vloerisolatie aangebracht kan worden en op welke manier raden wij aan dit door een specialist te laten inspecteren. Om u beter te helpen hebben wij daarom korte lijnen met specialisten in elke regio van Nederland. Zodra u aangeeft interesse te hebben kunnen wij dan ook vrij snel namens u een afspraak maken.

Vloerisolatie (laten) aanbrengen

Vloerisolatie kan aangebracht worden door vanuit uw kruipruimte het materiaal te plaatsen. Voor het plaatsen van purisolatie is er echter ook een specialistische machine nodig die het pur onder uw vloer kan spuiten. Wanneer u kiest voor deze vorm van isolatie raden wij daarom aan om een professional in te schakelen. BVD Advies brengt u graag in contact met een isolatiepartner bij u uit de buurt.

Opbrengsten van vloerisolatie

Vloerisolatie levert weliswaar een lagere besparing op dan bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, het betaalt zichzelf alsnog snel terug. Gemiddeld is vloerisolatie binnen 10 jaar terugverdiend. De exacte opbrengsten hanger echter af van de grootte van uw woning en kunnen enkel bij het uitbrengen van een offerte berekend worden. Wanneer u via BVD Advies een offerte aanvraagt bij een van onze partners zal deze de kosten en opbrengsten voor u berekenen.

In het algemeen kunt u ervan uitgaan dat vloerisolatie zo’n 580 kuub c02 bespaart wat neerkomt op €200 euro per jaar (Milieucentraal, 2017).

Wat kost vloerisolatie?

De kosten van vloerisolatie hangen af van het gekozen isolatiemateriaal en het te isoleren vloeroppervlak. Voor een exacte schatting raden wij u aan een offerte op te vragen.

Vrijblijvend isolatie-advies ontvangen?

Benieuwd naar de mogelijkheden van (vloer)isolatie in uw woning? Of graag advies ontvangen over andere verduurzamende mogelijkheden? Onze adviseurs helpen u graag. Bel nu of vul het formulier in en wij nemen helpen u vrijblijvend.

Offerte van een specialist ontvangen?

Liever gelijk een specialist langs die de technische mogelijkheden bekijkt en een offerte voor u opstelt? Ook dat kunt u via ons regelen. Vul het formulier in en onze partner stuurt u een offerte op maat.