Eigen energie opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen zorgt u ervoor dat u uw eigen energie op een duurzame manier opwekt. Wist u echter dat panelen ook financieel een slimme investering zijn? Door de energie die u opwekt maar niet zelf gebruikt te “salderen” krijgt u op basis van de door u geleverde energie een vergoeding van de overheid. Dit maakt het aanbrengen van zonnepanelen niet alleen een milieuvriendelijke, maar ook slimme investering.

Hoe werken zonnepanelen?

Een zonnepaneel neemt zonlicht op en zet dit om in energie voor uw woning. Die energie kan door uw woning gebruikt worden. Hierdoor hoeft u minder dure energie in te kopen en bespaart u op uw energierekening (met name in de zomer).

Zonnepanelen-huizen

Moderne zonnepanelen: sterker & efficiënter

De tijd dat er maar één soort zonnepaneel beschikbaar was is inmiddels voorbij. Er zijn een aantal soorten panelen waaruit u kunt kiezen met elk hun eigen voordelen. De technologie gaat bovendien snel en de afgelopen jaren zijn zonnepanelen een stuk efficiënter geworden. Ze hebben minder zonlicht nodig en zetten meer energie om. Doordat zonnepanelen bovendien steeds populairder worden onder particulieren zijn ze de afgelopen jaren een stuk goedkoper geworden. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de verschillende soorten panelen.

Wat zijn de kosten en opbrengsten van zonnepanelen?

Naast de positieve bijdrage aan het milieu zijn zonnepanelen vaak vooral een financiële investering. Een paneel wekt immers goedkoper energie op dan wanneer u het inkoopt en bovendien kunt u ‘overbodige’ energie salderen met het netwerk. Daardoor kunt u de investering vaak al binnen 10 jaar terugverdienen! Bovendien ontvangt uw woning een nieuw energielabel waardoor deze bij een eventuele doorverkoop meer geld waard wordt. Zo weet u zeker dat u de investering terugkrijgt.

Het berekenen van de exacte kosten en opbrengsten verschilt van de leverancier/installateur van de panelen tot de soort panelen en de hoeveelheid die u nodig heeft. Daarom raden wij voor een dergelijke berekening aan om een offerte op te vragen. Of bel ons voor een schatting van de kosten voor uw woning.

Wanneer kan ik géén zonnepanelen krijgen?

Natuurlijk zullen wij u altijd adviseren om zonnepanelen te nemen. In de praktijk komt het echter soms voor dat een woning erg slecht geïsoleerd is en/of het dak simpelweg niet genoeg zon kan opvangen om zonnepanelen aantrekkelijk te maken. In die gevallen raden wij u aan eerst naar de mogelijkheden van isolatie te kijken! Ook kan het budget natuurlijk een obstakel zijn. Twijfelt u met de aanschaf omdat u nog wilt verhuizen? Ook dan kunnen we het afraden, al wordt uw woning na de installatie natuurlijk ook meer geld waard en hoeft u niet bang te zijn uw investering te verliezen.

De voordelen van zonnepanelen

Het aanbrengen van zonnepanelen is slechts één van vele opties om duurzamer te wonen. Er zijn echter een aantal situaties wanneer zonnepanelen altijd een goeie keus zijn. Kies voor zonnepanelen wanneer u:

  • Reeds een goed geïsoleerde woning heeft maar meer wilt besparen.
  • Van plan bent lang in uw huidige huis te blijven en uw maandlasten wilt verlagen.
  • Het milieu een warm hart toedraagt
  • Minder afhankelijk wilt zijn van energieleveranciers
  • Aanspraak kunt maken op (lokale) subsidie
Zonnepanelen

Zonnepanelen Offerte/Advies – Wij helpen u verduurzamen.

Heeft u interesse of bent u simpelweg benieuwd naar de mogelijkheden? Of wilt u verschillende duurzame maatregelen vergelijken om de beste oplossing voor uw woning te kiezen? Ons team helpt u graag met een telefonisch advies op maat. Vul uw gegevens in en dan neemt onze partner zo snel mogelijk contact met u op.