Dubbel glas & HR glas

dubbel glas - HR+ glas
Waar veel woningen vaak al goed geïsoleerd zijn vergeten velen het belang van dubbelglas en HR glas (hoogrendementsglas). Want ook al is uw muur nog zo goed geïsoleerd, zonder het juiste glas in uw ramen verdwijnt alsnog veel warmte onnodig uit uw woning. Bij Bureau voor Verduurzaming weten we veel van deze glassoorten en vertellen wij u graag meer.

Wat is dubbel glas?

Dubbel glas is simpel gezegd glas dat bestaat uit twee (dubbele) lagen. In veel nieuwbouwhuizen is deze glassoort al de standaard maar in wat oudere huizen komt men nog wel eens enkel glas tegen. Door de extra laag kan echter meer warmte worden behouden en wordt het binnen een stuk aangenamer. Bovendien wordt uw gasrekening een stuk lager.

Wat is HR glas?

Hoogrendements glas (HR glas) is feitelijk niets anders dan dubbel glas met een extra isolatielaagje tussen de twee glasplaten. Hierdoor wordt er, de naam zegt het al, net wat meer rendement behaald uit het glas. De isolatiewaarde is immers een stuk hoger en dit zult u merken in uw portomonnee. Overigens zijn er verschillende varianten hierop zoals HR+, HR++ en HR+++ glas. Het principe van deze glassoorten blijft hetzelfde maar de isolatiecoating en soms het aantal lagen glas verschillen. Hierbij is HR+++ glas het dikst, dit maakt gebruik van 3 lagen glas en een coating.

Waarom dubbelglas of HR glas?

Enkel glas is simpelweg niet meer van deze tijd. Het is niet voor niets dat nieuwbouwwoningen verplicht altijd voorzien worden van dubbelglas. Een glazen plaat is vrij koud en simpelweg niet ontworpen om warmte binnen te houden, maar vooral met als doel om wind en regen tegen te houden. Dubbelglas en HR glas zijn beide simpelweg een stuk effectiever in het binnenhouden van warme lucht. U moet weliswaar investeren maar u verdient uw investering vanzelf terug. De voordelen op een rijtje:

  • Warmere woning (stabielere temperatuur)
  • Lagere energierekening
  • Verdient zichzelf terug
  • Hoger energielabel: uw woning permanent meer waard

Welke glassoort is het beste?

De keuze voor de beste soort glas voor uw woning en uw budget verschilt natuurlijk. Is uw budget groot genoeg dan zullen wij altijd HR+++ aanraden. Echter is het geen ideale wereld en zijn de alternatieven ook zeer interessant en iets goedkoper.

Besparing per glassoort

Op basis van de gemiddelde woning kunt u de volgende besparingen verwachten wanneer u enkelglas vervangt door een modernere glassoort:

U-waarde Energiebesparing t.o.v. enkelglas
HR 1,7 – 2,0 € 180 per jaar
HR+ 1,3-1,6 € 220 per jaar
HR++ 1,2 € 260 per jaar
HR+++ 0,5 – 0,9 € 280 per jaar

De U waarde (zoals weergegeven in de tabel) geeft de isolatiewaarde van het glas aan. Kort gezegd: des te lager de U-waarde des te beter. Natuurlijk hangt bovenstaande ook af van het aantal ramen dat u laat vervangen, oppervlak daarvan en andere factoren. Voor een exacte berekening raden wij aan een expert te raadplegen. Dit kan via onderstaande knop.

Dubbel glas of HR glas laten installeren?

De installatie van dubbelglas of HR glas door een expert is snel, gemakkelijk en zorgt al direct voor een besparing op uw maandelijkse energierekening. Meld u via onderstaande knop aan voor een vrijblijvende offerte. Hierdoor weet u zeker dat u een echt goede offerte krijgt van een net en gecertificeerd bedrijf. Of druk op de knop adviesgesprek en onze partner bekijkt de mogelijkheden bij u thuis.

Ik wil verder verduurzamen, wat nu?

Bij Bureau voor Verduurzaming vertellen wij u graag meer over de mogelijkheden die er zijn om uw woning verder te verduurzamen. Sterker nog, dat is waarvoor we bestaan! Bel ons dus gerust voor een telefonisch advies op maat over de mogelijkheden van glas vergeleken met andere duurzame maatregelen.