Wat is gevelisolatie – gevel isoleren

Is uw woning niet geschikt voor spouwmuurisolatie? Dan is gevelisolatie een goed alternatief om de buitenkant van uw woning alsnog te isoleren. Hierbij moet wel gezegd worden dat deze optie relatief kostbaar is. Dit maakt deze maatregel vooral interessant voor mensen met hart voor het milieu of eigenaren van grote (bedrijfs)panden. De terugverdientijd is immers relatief lang & de installatie is duurder dan spouwmuurisolatie.

Hoe werkt het?

Gevelisolatie is een isolatielaag die aan de buitenkant van uw woning op de muren geplaatst wordt. Het materiaal is vaak voorzien van zijn eigen (stenen) motief zodat deze mooi aansluit op uw woning. De isolatielaag aan de buitenkant vervangt in dit geval de spouwmuurisolatie die anders tussen uw muur had gezeten. Hierdoor wordt het een stuk aangenamer in huis en heeft u minder last van temperatuurschommelingen. Ook dalen de stookkosten flink.
Gevelisolatie

Wanneer kiezen voor gevelisolatie?

U kiest voor gevelisolatie wanneer u:

  • Graag bespaart op uw energierekening
  • Het milieu een warm hart toedraagt
  • Een stabielere binnentemperatuur wenst
  • Een groot bedrijfspand met hoge energiekosten heeft.

Wanneer kiezen voor een alternatief?

Gevelisolatie is niet de beste optie wanneer u:

Uitvoering & advies

Het uitvoeren van gevelisolatie vergt veel ervaring en precisie. Daarom zult u hiervoor nagenoeg altijd een specialist moeten inschakelen. Omdat een specialist met de juiste kwaliteiten soms lastig te vinden kan zijn hebben wij hier onze eigen partner voor. Vul simpelweg het formulier in en onze partner neemt contact met u op.