Gevelisolatie

Is uw woning niet geschikt voor spouwmuurisolatie? Dan is gevelisolatie een goed alternatief om de buitenkant van uw woning alsnog te isoleren. Hierbij moet wel gezegd worden dat deze optie relatief kostbaar is. Dit maakt deze maatregel vooral interessant voor mensen met hart voor het milieu of eigenaren van grote (bedrijfs)panden. De terugverdientijd is immers relatief lang & de installatie is duurder dan spouwmuurisolatie.

Vrijblijvend Advies Aanvragen

Voordelen van gevelisolatie

Buitengevelisolatie verhoogt de isolatiewaarde van uw woning flink. Hierdoor blijft warmte langer in uw woning en profiteert u van lagere stookkosten en een prettiger (stabieler) binnenklimaat. Andere voordelen van buitengevelisolatie zijn:

  • Besparen op uw energierekening
  • Milieubewust wonen
  • Een stabielere binnentemperatuur 
  • Hogere woningwaarde

Buitengevelisolatie of spouwmuurisolatie?

Het verschil tussen gevelisolatie & spouwmuurisolatie zit vooral in de kosten. Door de wijze van het aanbrengen/monteren van het isolatiemateriaal ligt er een groot verschil in kosten. Voor een relatief lage investering met maximaal rendement raden wij aan om de spouwmuur te isoleren. Heeft u woning geen spouw? Dan is het isoleren van de buitengevel de juiste oplossing. Voor advies over uw persoonlijke situatie kunt u contact opnemen met een onze adviseurs.

Vrijblijvend Advies Aanvragen
Gevelisolatie

Hoe werkt gevelisolatie?

Gevelisolatie is een isolatielaag die aan de buitenkant van uw woning op de muren geplaatst wordt. Het materiaal is vaak voorzien van zijn eigen (stenen) motief zodat deze mooi aansluit op uw woning. De isolatielaag aan de buitenkant vervangt in dit geval de spouwmuurisolatie die anders tussen uw muur had gezeten. Hierdoor wordt het een stuk aangenamer in huis en heeft u minder last van temperatuurschommelingen. Ook dalen de stookkosten flink.

Vrijblijvend Advies Aanvragen

Vraag uw telefonisch adviesgesprek aan

Bent u geïnteresseerd geraakt in het isoleren van uw woning? Bij Bureau voor Verduurzaming helpen wij u met een vrijblijvend advies. Wanneer u op basis van ons advies besluit te isoleren kunnen wij u doorverwijzen. Uiteraard is dit een vrije keus: wanneer u een advies aanvraagt zit u nergens aan vast.

  • Persoonsgegevens

  • Adresgegevens