Isolatie: de eerste stap naar een duurzame woning

Isolatie is een van de belangrijkste verduurzamende maatregelen die momenteel op de markt beschikbaar is. Echter zijn veel huizen in Nederland nog niet volledig geïsoleerd. Huizen gebouwd tussen 1920 en 1975 hebben bijvoorbeeld geen spouwmuurisolatie, wat in latere jaren verplicht werd voor de bouw. Ook maatregelen als vloerisolatie, dakisolatie en kruipruimte-isolatie komen nog te weinig voor. Dit terwijl daarmee veel energie en dus geld kan worden bespaard. Bovendien is isolatie in staat het effect van andere duurzame maatregelen te verhogen. Wij raden doorgaans dan ook aan om éérst te isoleren voordat u andere maatregelen laat uitvoeren.

Wanneer kiest u voor isolatie

Isolatie is een besparende maatregel die uw stookkosten verlaagt. Het is de eerste stap naar een duurzame woning en versterkt het effect van andere maatregelen. Wanneer uw woning minder energie verbruikt, heeft uw woning bijvoorbeeld minder zonnepanelen nodig. Echter woont het in een goed geïsoleerde woning ook fijner! Uw woning blijft in de zomer lekker koel en in de winter lekker warm. Bij vloerisolatie heeft u bovendien minder vaak last van koude voeten. Eigenlijk is elke woning dus gebaat bij deze maatregel, tenzij deze al volledig geïsoleerd is.

Welke soorten isolatie zijn er?

Er zijn verschillende soorten isolatie op de markt met elk hun eigen voordelen:

Klik op een van de links voor meer informatie over een specifieke maatregel. Of vraag een vrijblijvend advies aan via het formulier.

Kosten en opbrengsten

De kosten en opbrengsten van isolatie verschillen afhankelijk van de maatregel, het gekozen materiaal en de grootte van het te isoleren oppervlak. Vergeleken met de meeste duurzame maatregelen is isoleren relatief goedkoop en verdient het zichzelf relatief snel terug. Doordat uw woning ook aanspraak maakt op een hoger energielabel verdient u ook bij doorverkoop de investering weer terug. Uw woning wordt immers meer geld waard. Isoleren is dus altijd de moeite waard. Om de exacte besparing te geven zijn veel gegevens nodig, vul het formulier in en wij zorgen ervoor dat een isolatiepartner uw woning komt opmeten.

Informatie over subsidies & regelingen

Momenteel sponsort de overheid de aanschaf van isolatie door de btw op de maatregel terug te schenken. Daarnaast kunt u in sommige gemeentes gebruik maken van lokale subsidies. Dit gaat vaak om tijdelijke acties in samenwerking met de gemeente of soms lokale bedrijven.

Ook zonder subsidie verdient isolatie zichzelf echter financieel terug doordat u bespaart op uw energierekening. Wanneer u dus de investering in eerst instantie kan betalen, is isolatie altijd een slimme aankoop. Gelijk investeren in plaats van jaren wachten op subsidie zorgt er immers voor dat u al sneller begint met besparen. En al eerder profiteert van een hoger wooncomfort.

Vraag uw advies / offerte aan

Bent u geïnteresseerd geraakt in het verduurzamen van uw woning. Dan kunt u in het onderstaande formulier uw gegevens invullen en gaan wij opzoek naar de beste partner voor het project. Wanneer de juiste offerte is opgesteld nemen wij direct contact met u op. Wacht niet langer en begin vandaag nog met verduurzamen!