Persoonlijk en onafhankelijk advies
Offerte op maat
Ondersteuning bij de uitvoering

In de toekomst verplicht isoleren?

Nederland heeft internationale afspraken gemaakt over de maximaal uit te stoten CO2. Om deze afspraken na te komen heeft de regering bepaalde doelen gesteld. Wat de regering precies gaat doen als de doelen niet gehaald worden is niet te voorzien. Verder zijn er grote problemen met de gasvoorraden in Groningen. Er moet minder gas uit de grond komen om de aardbevingen te verminderen. Daarboven op zijn er grote politieke spanningen tussen regeringen rond om fossiele brandstoffen. Vast staat dat het gebruik van gas streng ontmoedigd wordt. Concreet krijgen we een hogere belasting per m3 gas die verbruikt wordt. Verder circuleren er veel ideeën om ervoor te zorgen dat Nederland de klimaatdoelen gaat behalen. Hoe dat gaat gebeuren is nog maar de vraag!

Overzicht

Verplicht je woning isoleren

Inmiddels zijn er gesprekken geweest over het verplicht stellen van verduurzamen van de woning. Duurzame maatregelen die met eventuele lichte dwang worden doorgevoerd om te voldoen aan de klimaatdoelen. Of dat je met vele kleine maatregelen jaarlijks flink meer moet betalen dan wel inkomsten misloopt als de woning niet geïsoleerd is. Het zou erg ver gaan als de regering de woning eigenaar gaat verplichten. Er zal dan zeker een compensatie moeten komen helemaal voor de woningeigenaren met kleine schouders. Bij Bureau voor Verduurzamen zijn wij van mening dat woningeigenaren absoluut niet in de energie armoede moeten belanden. Het verduurzamen van de woning moet ingezet worden om het besparen op de energierekening en het verhogen van het wooncomfort voor iedere woning

Wij kunnen je helpen met onafhankelijk advies. Het meest aannemelijke zou zijn om te kijken naar isolatie maatregelen die zich binnen 5 jaar terugverdienen. Het kan dan toch slim zijn deze te gaan uitvoeren aangezien dit ook de verplichting bij bedrijven is. Niet onverstandig om te beginnen voordat half Nederland besluit te gaan isoleren. Na het besparen van energie ligt de focus op het opwekken van je eigen energie middels zonnepanelen.

spouwmuur-isoleren

Verduurzamen op eigen tempo

Op dit moment is het plaatsen van bijvoorbeeld spouwmuurisolatie nog niet verplicht, maar uiteraard wordt het wel aangeraden om te beginnen met isoleren. Het beginnen met verduurzamen is een verstandige keuze om bijvoorbeeld je eigen wooncomfort te verhogen of het energieverbruik te verminderen. Met de huidige gasprijzen scheelt dit enorm veel geld. Om dit mogelijk te maken zijn er bijvoorbeeld subsidies en financieringen beschikbaar. Het beginnen met isoleren doe je door naast spouwmuurisolatie ook vloerisolatie en dakisolatie te laten installeren. Met een adviesgesprek bij Bureau voor Verduurzamen ga je samen met een van de adviseur jouw woonsituatie doornemen. Zo worden soorten mogelijke materialen besproken en wat jouw wensen zijn als bewoner. Heb je bijvoorbeeld voorkeuren voor materialen of installaties dan houden wij ook hier rekening mee. Dit alles kunnen wij onafhankelijk aanbieden door een eigen netwerk van gecertificeerde installateurs.

Isolatie door specialisten

Bureau voor Verduurzamen heeft partners over heel Nederland. Wij selecteren de beste partner om in uw regio de werkzaamheden uit te voeren. Samen met onze partners kunnen wij u advies op maat aanbieden. Hiermee gaan wij kijken naar wat de opbrengsten zijn, de totale investering, de terugverdienperiode en welke extra mogelijkheden er allemaal zijn.

Insula_Keurmerk
SKG-IKOB-logo

Twijfelt u nog?

Wij helpen u graag verder. Maak een afspraak voor een adviesgesprek met onze adviseur.
Bureau voor Verduurzamen
4.7 88 Google beoordelingen