Persoonlijk en onafhankelijk advies
Offerte op maat
Ondersteuning bij de uitvoering

Subsidieregeling energiebesparing 2022

Iedere woningeigenaar die voor minimaal 2 grote isolatiemogelijkheden kiest komt in aanmerking voor deze isolatiesubsidie. Met de ISDE-subsidie ongeveer 30 procent van de kosten terugkrijgen. Ook is het mogelijk om één isolatiemaatregel te combineren met een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet. Meer over alle voorwaarden en voordelen lees je hieronder.

Subsidiemogelijkheden isolatie

Je kan subsidie aanvragen voor de volgende maatregelen:

Waarom isoleren?

Met het doorvoeren van energiebesparende maatregelen profiteer je niet alleen van minder kosten op de energierekening maar geniet je ook van een optimale wooncomfort, de waarde van de woning zal stijgen, er zullen minder problemen optreden in de woning zoals vocht en je maakt de juiste keuze om milieuvriendelijker te gaan wonen.

Voorwaarden subsidie aanvragen

Voor het aanvragen van de subsidie zijn er een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen. Allereerst kan alleen de eigenaar én bewoner kan de subsidie aanvragen, dit kan nadat de maatregelen zijn uitgevoerd en betaald. Voor elke maatregel geldt een minimale isolatiewaarde (Rd-waarde).

Voor de woning geldt dat er een minimum aantal vierkante meters per maatregel moet zijn. Het aantal vierkante meters vind je in de tabel hieronder. Je mag meerdere keren subsidie aanvragen voor dezelfde woning, maar het moet wel om andere maatregelen gaan. Wanneer je niet precies weet uit hoeveel vierkante meters de spouwmuur of het dak bijvoorbeeld bestaat dan kun je vrijblijvend contact opnemen met onze adviseurs. Kijk voor alle voorwaarden en details op de website van RVO.

Subsidiebedragen isolatiemaatregelen

Naast het aantal vierkante meters is de minimale isolatiewaarde per maatregel ook van belang. Je kunt alleen subsidie krijgen voor maatregelen met een goede isolatiewaarde. Ook hiervoor zijn per isolatiemaatregel voorwaarde gesteld. Deze waarde wordt uitgedrukt in de zogeheten Rd-waarde. Dit betekent in hoeverre het isolatie materiaal in staat is warmte binnen te houden en kou te weren. De bedragen, minimale en maximale oppervlakte en minimale isolatiewaarde in de tabel gelden voor 2022.

Subsidiebedragen spouwmuur, dak en vloer

 
Dak, vloer, gevel Subsidie per m2 in 2022 Minimale en maximale oppervlakte in 2022 Minimale isolatiewaarde (Rd-waarde)
Spouwmuurisolatie € 8 10 m2 / 170 m2 1,1
Dakisolatie € 30 20 m2 / 200 m2 3,5
Vloer zolder isoleren € 8 20 m2 / 130 m2 3,5
Gevelisolatie € 38 10 m2 / 170 m2 3,5
Vloerisolatie € 11 20 m2 / 130 m2 3,5
Bodemisolatie € 6 20 m2 / 130 m2 3,5
Bron: milieucentraal.nl

Subsidiebedragen hoogrendementsglas

Soort glas Subsidie per m2 in 2022  Minimale en maximale oppervlakte in 2022  Maximale U-waarde
HR++ glas € 53 8 m2 / 45 m2 1,2
Kozijnpanelen (samen met HR++ glas) € 23 Oppervlak telt mee voor aantal m2 isolatieglas 1,2
Isolerende deur (samen met HR++ glas) € 53 Oppervlak telt mee voor aantal m2 isolatieglas 1,5
Triple glas € 150 8 m2 / 45 m2 0,7
Kozijnpanelen (samen met triple glas) € 115 Oppervlak telt mee voor aantal m2 isolatieglas 0,7
Isolerende deur (samen met triple glas) € 150 Oppervlak telt mee voor aantal m2 isolatieglas 1
Bron: milieucentraal.nl

ISDE-subsidie aanvragen

Voor het aanvragen van subsidie kunnen woningeigenaren terecht op de website van de RVO. Voordat u kunt beginnen met het aanvragen zijn er een aantal voorwaarden waaraan voldaan moet worden.

Het is belangrijk dat je voor het uitvoeren van de maatregelen de aanvraagprocedure en alle subsidievoorwaarden controleert. De isolatiemaatregelen conform de voorwaarden worden uitgevoerd. Het aanvragen van de subsidie kan pas na het uitvoeren.

Het RVO heeft een stappenplan opgesteld die het totale proces duidelijk maakt. Wanneer je uitvoert via Bureau voor Verduurzamen krijg je de digitale ISDE-subsidieaanvraag zelf-portaal (twv. €75). Deze maakt het mogelijk om via onze partner Simpel Subsidie eenvoudig de subsidieaanvraag uit handen te geven . Met het invullen van een paar gegevens wordt alles voor je geregeld en heb je geen omkijken meer naar het aanvragen van de subsidie.

Wanneer je aan alle voorwaarden voldoet en de maatregelen uitgevoerd en betaald zijn, kun je de aanvraag afronden. Hiervan krijg je direct in de mail een bevestiging. Binnen een periode van ongeveer 13 weken na goedkeuring van het RVO ontvang je per post de bevestiging.

Isolatiesubsidie voor VvE

Niet alleen voor particulieren is er subsidie beschikbaar maar ook voor Vereniging van Eigenaars (VVE).  Dit gaat via de Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH). Ook hier geldt dat je voor 2 of meer maatregelen subsidiebedrag kan ontvangen. Daarnaast is er ook subsidie beschikbaar voor een energie-advies of procesbegeleiding.

Voor meer informatie over het verduurzamen hebben wij specialiseten zitten die alles weet over het isoleren van gebouwen zoals een appartementencomplex of flats. Ook voor meer informatie over de subsidiemogelijkheden kun je contact opnemen! 

VvE-subsidie en individuele subsidie

Als de woning onderdeel van een VVE is en je wilt gaan verduurzamen dan heb je de keuze om de subsidie aan te vragen als individu of dit gezamenlijk aan te vragen als VVE. Let op, als er reeds subsidie is aangevraagd vanuit de VVE dan is het niet meer mogelijk individueel subsidie aan te vragen. Andersom geldt dit ook. Het is verstandig om te kijken wat precies de mogelijkheden zijn via de VVE. Ook hierin kunnen onze adviseurs je ondersteunen en zo een slimme keuze te maken.

Contact

Jeverweg 2-2
9723 JE Groningen
050 36 00 322
Aanvraag@bureauverduurzamen.nl

 

Bereikbaar op werkdagen tussen 10:00 en 19:00