Persoonlijk en onafhankelijk advies
Offerte op maat
Ondersteuning bij de uitvoering

Makelaars en duurzaamheid

Vanuit de klimaatdoelstellingen moeten we allemaal verduurzamen binnen een paar jaar tijd. Zo kunnen ook makelaars hierbij een steentje bijdragen door het advies voor verduurzamen mee te nemen bij de aan- of verkoop van de woning. Hiermee onderscheidt je je niet alleen van andere makelaars maar is het bewustzijn van de mogelijkheden van toegevoegde waarde. Op dit moment zijn de adviezen te algemeen en leiden niet tot concrete actiepunten.

Veel makelaars en hypotheekadviseurs zijn nog niet expert genoeg om de juiste, onafhankelijk adviezen te geven. Een bezichtiging geeft een unieke kans om de woning in kaart te krijgen samen met de klant. Bewust van de duurzaamheidsmogelijkheden kunnen adviseren inclusief juiste richtoffertes presenteren. Het volledig ontzorgen van de klant daar draait het om, maar hoe kun je dat het beste doen?

Klanten stimuleren om hun woning te verduurzamen

Als makelaar is het tegenwoordig een standaard vraag bij een bezichtiging: wat is het energielabel van de woning? Het verduurzamen van de woning is voor de verkoop ook een stap om de woningwaarde omhoog te brengen. Maar hoe kun je als makelaar het juiste advies geven en er voor zorgen dat jij net dat stapje extra zet om jouw klanten te ondersteunen. Zo kunnen duurzame oplossingen direct in kaart worden gebracht, onafhankelijk advies door een energieadviseur of een technische inspectie van de woning jouw aanbod vergroten.

Verduurzamen aan- en verkoop van woning

De verkoop van een woning krijgt een enorme stimulans wanneer duurzame maatregelen zijn toegepast of er een advies ligt met zelf daarbij concrete offertes voor installatie. Met een laag energielabel is het veel aantrekkelijker voor kopers. Deze kopers weten direct waar ze aan toe zijn en wat er in de toekomst nog zou kunnen gebeuren aan de woning. Ook voor de aankoop van een woning kan je als makelaar verschil maken door duidelijk in kaart te hebben wat de mogelijkheden zijn voor het verduurzamen van de woning. Niet alleen een advies om bijvoorbeeld de vloer en het dak te isoleren, maar ook wat de totale investering gaat zijn en wat het rendement is.

.

Module voor isolerende oplossingen

Wanneer je als makelaar tijdens de bezichtiging de vraag krijgt wat het zou gaan kosten om bijvoorbeeld de spouwmuur te isoleren dan wil je hier een concreet antwoord op geven. Om dit te kunnen hebben wij van Bureau voor Verduurzamen een speciale offerte module gecreëerd. Deze module maakt het mogelijk om real time een offerte op te stellen samen met de klant. Zo weet je bijvoorbeeld direct wat de investering gaat zijn en welk materiaal het meest geschikt is. Neem direct contact op om meer te weten te komen over deze speciale module!

offerte-module

Stimuleren energiezuinige maatregelen

Door een stijgende vraag naar verduurzamende maatregelen begint de markt te veranderen. Meer aanbieders, verschillende soorten van informatie en financiële impulsen zorgen voor een sterke behoefte naar duidelijkheid. Particuliere woningeigenaren moeten niet met wetgeving gedwongen worden om energiezuinige maatregelen te nemen, maar deze juist stimuleren. Dit kan door op verschillende momenten zoals bij de aankoop van een nieuwe woning. Hierbij kan met duidelijke adviezen en onafhankelijke informatie een grote stap gezet worden om de klimaatdoelstellingen te behalen. De rol als makelaar is hier in groot en kan zeker impact hebben op de energietransitie van Nederland. 

Kennis en ervaring in bewezen maatregelen

Bij Bureau voor Verduurzamen zijn we specialist in het verduurzamen van woningen. Met eigen ontwikkelde software hebben we een proces ontwikkeld dat zorgt voor een efficiënt adviestraject. Het uitvoeren van maatregelen gebeurd door een groot netwerk van uitvoerende partners. Samen met Bureau voor Verduurzamen kun je jouw klanten ondersteunen met verduurzamen. Door samenwerkingen in de regio en het aanbieden van energiebesparende maatregelen is het verschil snel te maken. Onze strategie maakt het mogelijk om inwoners te adviseren op afstand en op locatie. Gericht op persoonlijke aandacht tegen een grootschalige aanpak.

Wat zeggen onze klanten

Kitty Iding
5 van 5 sterren
Read More
Aantal keren in het hele proces heel vriendelijk en professioneel geholpen. Ze hebben ook goede contacten mbt uitvoering. Wat hier fijn is dat alle contacten via 1 persoon lopen, incl vragen over subsidies en zo. Met verbouwen en verduurzamen heb ik al zoveel partijen te coördineren, dit neemt een deel van die zorg weg.
Ida Gabeler
5 van 5 sterren
Read More
Marck heeft ons op uitstekende wijze informatie gegeven over de mogelijkheden die er zijn om onze woning te verbeteren en zeker ook belangrijk over de subsidiemogelijkheden. Verder zal hij ervoor zorgen dat we benaderd worden door partijen om ons een passend aanbod te doen.
Manu Blok
5 van 5 sterren
Read More
Heel fijn advies, fijn geholpen met een nieuw energiecontract
John Jansen
5 van 5 sterren
Read More
Goeie tips en kennis van zaken over vloer- en bodemisolatie
Lotte scholte Lubberink
5 van 5 sterren
Read More
Duidelijk advies, snelle communicatie.
Marten Van Der Zee
5 van 5 sterren
Read More
Marck weet voortvarend en to the point e wegwijs te maken in de ingewikkelde wereld van verduurzaming.
Charissa Prein
5 van 5 sterren
Read More
Adviseur was erg vriendelijk aan de telefoon, dacht mee en nam de tijd voor het gesprek.
Teun van Breda
5 van 5 sterren
Read More
Fijn en open gesprek gehad over verduurzaming van de woning. Eerlijk en duidelijk antwoord tot besluit. Hartelijk dank voor het adviesgesprek!
BFC Muller
5 van 5 sterren
Read More
Een fijn gesprek gehad met de medewerkers. Kreeg professioneel advies, we konden bellen als we nog vragen hadden. We raden dit bedrijf zeker aan!
Ada Ouwehand
5 van 5 sterren
Read More
De enthousiaste medewerkers van Bureau voor Verduurzaming zijn heel behulpzaam en denken goed met je mee in het maken van een goede keuze voor het isoleren van je woning.
Marianne Hogeman
5 van 5 sterren
Read More
Info gekregen over spouwmuur isolatie en vloerisolatie. Weer iets meer wegwijs geworden in isolatieband. En weet nu ook op welke certificering ik kan letten.
Noortje Kars
5 van 5 sterren
Read More
Leuk contact en oprecht maatwerk. Goed geprijsde offertes ook. Garantie op het werk en er wordt meegedacht in subsidies. Als je je woning wilt isoleren zou ik dit Bureau zeker aanbevelen!
A van Oudvorst
5 van 5 sterren
Read More
Heldere en duidelijke info over verduurzaming. Erg prettige wijze waarop dit werd gegeven. Goede tips. Kortom zeer positief en aan te raden
Wise Westley
5 van 5 sterren
Read More
Ik heb professioneel advies gekregen op een vriendelijke manier. Ze denken met je situatie mee, en leggen je alle opties voor, ook met eventuele subsidies die er voor alle opties zijn.
Sonja Flips
5 van 5 sterren
Read More
Adviesgesprek gehad met Mark Janssen. Mark nam uitgebreid alle mogelijkheden met mij door mbt spouwmuur en vloerisolatie waarna hij direct een keurige offerte mailde. Prima advies, rustige en gezellige toon. Aanrader !
Mark Van kouteren
5 van 5 sterren
Read More
Twee keer telefonisch contact gehad. Ze nemen ruim de tijd, meer dan een uur, om de situatie goed te schetsen en geven vervolgens verschillende ideeën waar je uit kan kiezen. Ik werd afgeraden om de duurdere optie te nemen met een gedegen uitleg daarachter. Vond dat eerlijk en verfrissend. Nu brengen ze mij met de uitvoerders in contact en blijven ze gedurende het hele proces beschikbaar. Zeker de moeite waard we s te luisteren.
Wbi
5 van 5 sterren
Read More
Goede uitleg. Direct volgende dag al inspectie gehad. Ook zeer duidelijke en vriendelijke uitleg. Duidelijke offerte ontvangen. Prima dus.
Ivo Noij
5 van 5 sterren
Read More
Ik ben echt super geholpen, en uitgebreid alles isolatie maatregelen besproken. Deskundig en eerlijk advies van onafhankelijke partij.
Bianca Marco
5 van 5 sterren
Read More
Er wordt echt de tijd genomen voor een persoonlijk maatwerk gesprek. Duidelijke informatie en uitstekende opvolging van de afspraken. De duurzame aanpak (lokaal clusteren van klussen) vind ik daarnaast een bonus!
Houten Dromen
5 van 5 sterren
Read More
Snel contact nadat ik een aanvraag had gedaan. Duidelijke uitleg over welke mogelijkheden er zijn voor isolatie en wat geschikt is voor ons huis. Een week later stond er al iemand op de stoep voor een technisch onderzoek en nog een week later was de vloer geïsoleerd. Wij zijn zeer tevreden.
A. van Driel
5 van 5 sterren
Read More
Mijn aanvraag betrof het onderzoek en eventuele verbetering van de bestaande spouwmuurisolatie van mijn woning. Het telefoongesprek met de adviseur van dit bureau was niet alleen zeer verhelderend maar ook prettig. Zijn objectieve informatie heeft mij echt geholpen bij mijn besluitvorming.
Bertina Jansma
4 van 5 sterren
Read More
Voor zover mogelijk, was er een duidelijke en open houding van de adviseur van BvV. Er werd de tijd genomen om alles door te spreken; ik werd niet met een 10 minuten verkooppraatje 'binnengehaald'. De offerte was prima geprijst tov van andere offertes. Enige wat jammer was, was het uiteindelijke verschil in de 1e- en definitieve offerte. Maar ook dat is uiteindelijk goed en klantvriendelijk opgelost. We hebben er een fijn gevoel aan overgehouden en raden dit bureau zeker aan!
A. Stam
5 van 5 sterren
Read More
Meerdere malen telefonisch contact gehad met isolatieadviseur Marck. Niet de typische telefonische verkoop maar kundig advies, goede uitleg, materiaalkennis en begrijpelijke antwoorden op vragen. Hij is de vaste contactpersoon voor de offertes en reageert snel op vragen per e-mail. Vraagt altijd eerst netjes of het uitkomt, er wordt per sms en telefonisch gecheckt of de inspectieafspraak nog steeds goed uitkomt. Uitvoering van de isolatie vindt plaats door een lokaal bedrijf, Duits Isolatie.
Previous
Next

Persoonlijke aanpak van maatregelen

Het volledige proces van advies tot en met uitvoering, is bij Bureau voor Verduurzamen geregeld. Tijdens het gehele traject zijn wij jou aanspreekpunt. Onze adviseur staan voor je klaar om jou eigen energietransitie in goede banen te begeleiden. Zo word jij samen met Bureau voor Verduurzamen expert van je eigen transitie.

Advies verduurzaming

Wij bieden klanten inzicht in de mogelijkheden tot het verduurzamen van hun woning met een persoonlijk verduurzamingsplan. We regelen vervolgens óók meteen de uitvoering van de mogelijke oplossingenfinancieringen en subsidies. Met een geoptimaliseerde en gesimplificeerde klantenreis heeft de klant volledig inzicht in zijn eigen proces die bestaat uit behapbare, betaalbare stappen. Onze focus is daarom ook dat de klanten die wij bedienen tevreden zijn over hun eigen energietransitie met behulp van onze tools.

Installatie van duurzame oplossingen

Ons platform biedt de mogelijkheid om individuele aandacht te combineren met een collectieve aanpak. Voor klanten van onze partners zijn wij het aanspreekpunt voor het adviseren en uitvoeren van concrete verduurzamende maatregelen. Met inzicht in het totale werkgebied kunnen wij middels onze contingenten aanpak het verduurzamen van woningen eenvoudig en betaalbaar maken! Dit maken wij mogelijk door te kijken naar woningen waar vergelijkbare verduurzamingsoplossingen toepasbaar zijn.  

Een selectie van onze partners

Onafhankelijk en betrouwbaar advies

Als makelaar kun je inspelen op de momenten van klanten. Wanneer bijvoorbeeld de vloer aan vervanging toe is dan kun je als makelaar adviseren om direct isolatie toe te passen. Je kan de klanten dan wijzen op de mogelijkheden om te verduurzamen of doorverwijzen naar een van onze energieadviseurs. Benieuwd naar de mogelijkheden om jouw propositie te vergroten? Neem dan direct contact op via onderstaand formulier!

Zakelijk

Bureau voor Verduurzamen
4.7 88 Google beoordelingen